DIA 19 DE NOVEMBRE SE CELEBRA LA I JORNADA MUNDIAL DELS POBRES

Una convidada que el Sant Pare adreça a tota l'Església.
El diumenge 19 de novembre l'Església celebra la I Jornada Mundial dels Pobres. Una invitació que el Sant Pare adreça a tota l'Església, així com a tots els homes i dones de bona voluntat, perquè escoltin el crit d'ajuda dels pobres.

Aquesta Jornada neix fa un any. El 13 de novembre es tancaven a tot el món les Portes de la Misericòrdia i en la Basílica de Sant Pere el Sant Pare celebrava el Jubileu dedicat a totes les persones marginades. De manera espontània, en finalitzar l'homilia, el papa Francesc manifesta el seu desig: "Voldria que avui fos la Jornada dels pobres".

 "Precisament avui, quan parlam d'exclusió, vénen ràpid a la ment persones concretes; no coses inútils, sinó persones valuoses. La persona humana, col·locada per Déu a la cimera de la creació, és sovint descartada, perquè es prefereixen les coses que passen. I això és inacceptable, perquè l'home és el bé més valuós als ulls de Déu. I és greu que ens acostumem a aquest tipus de descart; és per preocupar-se, quan s'adorm la consciència i no es presta atenció al germà que pateix al costat nostre o als greus problemes del món... Avui, a les catedrals i santuaris de tot el món, es tanquen les Portes de la Misericòrdia. Demanem la gràcia de no apartar els ulls de Déu que ens mira i del proïsme que ens qüestiona..., especialment al germà oblidat i exclòs, al Llàtzer que jeu davant de la nostra porta. Cap allàes dirigeix ​​la lent de l'Església... A la llum d'aquestes reflexions, voldria que avui fos la «Jornada dels pobres»".

(Papa Francesc, 13 de novembre de 2016)