SUMA'TRUCK, LA NOVA BOTIGA ITINERANT DE CÀRITAS MALLORCA

El projecte ha reconvertit un camió en una botiga en moviment de productes que procedeixen de iniciatives d'economia social i solidària que desenvolupa Càritas.
Càritas Mallorca impulsa el projecte Suma'Truck, una botiga itinerant que comercialitzarà productes de Koluté (línia de roba que surt del taller de formació i confecció industrial per persones immigrants de Càritas Mallorca) i de Comerç Just.

En un moment on les Food truck o les fashion Truck s'han posat de moda com una nova fórmula per arribar al públic, el nou projecte Suma'Truck vol ser una iniciativa per sumar persones a l'economia social, una economia que està al servei de les persones.

Vestits, camisetes, faldes, bosses i complements elaborats amb teles africanes de la marca Koluté, juntament amb productes d'alimentació i artesania de Comerç Just, estaran a la venda en aquest espai de 9m² reconvertit en botiga itinerant i que durant els pròxims mesos participarà a diferents festes patronals o d'estiu a més de fires a diferents indrets de Mallorca, amb l'objectiu d'apropar i facilitar la venda d'aquests productes que ja es troben en algunes de les botigues de Càritas de Palma, Santanyí, Ses Salines i Manacor.

La Suma'Truck és una iniciativa vinculada al model d'economia social i solidaria que Càritas Mallorca defensa a través de diferents projectes (Koluté, Bona Traça, Eines x Inserció EI, el taller prelaboral de paper i de juguetes, Comerç Just i les botigues solidàries), on la persona i els seus drets són l'eix de tota l'activitat. L'economia social i solidaria contempla diferents principis com la defensa de la justícia social, els drets de les persones i dels pobles, el respecte als recursos naturals del planeta, la participació, l'equitat i el compromís en l'entorn per damunt dels interessos a curt termini. En aquest sentit, la Suma'Truck vol ser més que una botiga en moviment, vol representar un model alternatiu en favor d'una economia de valors i de compromís cap a les persones.

A l'àmbit laboral, aquest projecte es possibilita la creació de dos llocs de feina tant en temes de comercialització com de sensibilització.

A la presentació de la Suma'Truck també s'ha anunciat la posada en marxa pròximament de la pàgina de venda online de Koluté, una nova eina que facilitarà arribar a més públic i donar a conèixer els productes que surten del taller de formació i producció en confecció industrial, per persones immigrants, que Càritas va iniciar l'any 2012.