MANS UNIDES CELEBRA EL SEU 60 ANIVERSARI AMB LA CAMPANYA "CREIM EN LA IGUALTAT I EN LA DIGNITAT DE LES PERSONES"

Coincidint amb el seu 60 aniversari, l'ONG reforça la seva denúncia sobre la situació de la dona als països empobrits en els quals treballa.
Mans Unides compleix 60 anys de lluita contra la fam i des del 29 de gener i fins al diumenge 10 de febrer, dia en què se celebrarà la seva Jornada Nacional, presentarà, a través de nombrosos esdeveniments a tot Espanya, la seva Campanya número 60, que té per lema «Creim en la igualtat i en la dignitat de les persones».

Amb aquesta Campanya, l'organització inicia un nou període de tres anys en què centrarà el seu treball en els Drets Humans com a instrument i estratègia en el seu suport i acompanyament a les persones més desfavorides del planeta.

En els anys vinents, Mans Unides continuarà tenint com a objectiu acabar amb la pobresa i la fam al món, però aquest primer any del Trienni "Promovent els Drets amb Fets" (2019-2021) vol centrar-se en la denúncia d'una pobresa molt concreta: la de la dona. Així, com mostra el seu cartell en blanc i negre, l'ONG ens convida a fer que fixem la nostra mirada en les dones d'altres països i amb tres negacions provocadores (ni independent, ni segura, ni amb veu), ens convida a reflexionar sobre si existeix una igualtat real d'oportunitats entre homes i dones en tots els llocs del món.

Per presentar aquesta Campanya tan especial i mostrar el resultat que, a llarg termini, produeixen els projectes de desenvolupament que realitza l'Organització, Mans Unides porta a Espanya a la missionera lleonesa María Jesús Pérez, Directora Executiva de la Fundació Maquita Cushunchic, una de les organitzacions més importants amb què treballa Mans Unides a l'Equador i que està especialitzada en apoderament de la dona, Economia Social i Solidària i Comerç Just. Amb ella ve Martha Beatriz Roldán, una jove dona indígena equatoriana, exemple viu de l'èxit dels projectes realitzats en els últims 24 anys de treball conjunt.

Així mateix, per compartir la feina que l'ONG promou en 59 dels països dels més empobrits del planeta, més de 36 missioners i experts en desenvolupament i lluita contra la fam i la pobresa, recorreran 55 de les 72 delegacions de Mans Unides.

En el cas de Mans Unides Mallorca serà la missionera M. Guadalupe Josefina Zúñiga Orozco, nascuda a Guanajuato, Mèxic. Llicenciada en Treball Mèdic-Social i diplomada en Tanatologia i Bíblia, ha fet un llarg recorregut pel Marroc i Mèxic com a responsable de l'asil d'ancians pobres i, des de 2015 fins a l'actualitat, està a Nador al servei de la Delegació de Migracions com a Responsable de la casa d'acollida de població migrant vulnerable.