PORRERES CELEBRA LA FESTA DE LA SANTA CREU

A més de venerar la relíquia de la Santa Creu també es beneeixen els 4 punts cardinals.
Cada any entorn al dia 3 de maig a Porreres se celebra la festa de la Santa Creu. Enguany la commemoració cristiana de la "inventio" —la troballa de la veracreu per santa Helena de Constantinoble— es feu aquest passat diumenge 4 de maig.

A moltes localitats aquesta festa consisteix en l'anada en processó, des de la parròquia fins a les creus que marquen els límits del municipi, per tal de fer la benedicció del terme. A Porreres, els fidels es concentren a l'Oratori de la Santa Creu, situat al costat del cementiri municipal i del camí vell que uneix Porreres i Montuïri.

A més de venerar la relíquia de la Santa Creu també es beneeixen els 4 punts cardinals i els vents per poder tenir una bona anyada. En aquesta ocasió la benedicció es realitzà dins del temple i no com és costum al pati d'entrada a causa del fort vent que bufava a aquelles hores.

Aquesta festa es remunta al segle XVIII quan la benedicció es realitzava des del santuari de Monti-sion, però el 1804 es passà a fer definitivament a l'Oratori de la Santa Creu ja que s'havia construït un temple per acollir la Creu den Nét que durant aquells anys havia assolit molta fama per tot Mallorca per curacions miraculoses.