EL PRòXIM 9 D'OCTUBRE ES PRESENTA L'INFORME FOESSA BALEARS SOBRE EXCLUSIó I DESENVOLUPAMENT SOCIALS A LES ILLES

Mn. Guillem Ferrer Monjo, nou coordinador de la Càritas Regional Illes Balears.
Els equips directius de les Càritas diocesanes de Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera s'han reunit a Palma aquest dimecres 18 de setembre, amb l'objectiu principal d'elaborar el programa de presentació de l'informe FOESSA Balears, el VIII Informe FOESSA sobre Exclusió i Desenvolupament Social a Espanya. El passat mes de juny es va presentar a Madrid l'informe nacional i en aquesta ocasió s'han elaborat estudis territorials de les dades de cada comunitat autònoma.

L'informe del FOESSA Balears 2019 serà presentat el pròxim 9 d'octubre a l'Arxiu del Regne de Mallorca (C/ Ramoll Lull, 3 de Palma), i comptarà amb la presència de Raúl Flores, secretari tècnic de la Fundació d'Estudis Socials i de Sociologia Aplicada (FOESSA). L'acte serà presidit pels bisbes de les tres diòcesis balears, i hi prendran part els equips directius de les Càritas diocesanes de les tres illes.

Moda RE
Un altre dels punts tractats a la reunió d'equip regional ha sigut el nou projecte Moda Re de Càritas Espanyola, aquesta iniciativa de treball en xarxa confederal de tractament de residu tèxtil i de promoció de l'ocupació, que porta en marxa fa més d'un any. Durant la reunió es va comunicar els diferents punts que es varen tractar a l'assemblea plenària celebrada la passada setmana a Madrid i on varen participar Càritas Mallorca, a través d'eines x Inserció , i també Càritas Menorca, amb Mestral Inserció i Medi Ambient.

En la passada assemblea plenària a Madrid, celebrada la setmana passada, es va acordar la creació d'una cooperativa de serveis de primer grau, sense ànim de lucre, en la qual participaran els projectes de les diocesanes d'arreu de l'Estat que ho conformen. En el projecte hi participen Càritas Mallorca, a través la seva empresa Eines x inserció, i el de Càritas Menorca, amb Mestral Inserció i Medi Ambient. Càritas Eivissa es troba en fase d'estudi per a incorporar-se en un futur al projecte tèxtil confederal.

En total 34 diocesanes d'arreu d'Espanya formen a dia d'avui Moda RE, així com les tres plantes de tractament ubicades a Bilbao, València i Barcelona. Moda RE promou la reutilització i el reciclatge de roba amb una tractament de 40.000 tones anuals de tèxtil arreu de l'Estat i el treball de prop de 800 persones, la majoria d'elles en situació d'exclusió social.

Nou coordinador balear

Durant el transcurs de la trobada l'equip ha elegit al delegat episcopal de Càritas Diocesana de Menorca, Mn. Guillem Ferrer Monjo, com a nou coordinador de la Càritas Regional Illes Balears i representant de la Càritas Autonòmica davant el consell general de Càritas Espanyola per un període de tres anys. El nou conseller substitueix a Joan Marí Torres, director de Càritas Eivissa i Formentera, qui ha desenvolupat aquesta tasca aquests darrers anys al servei de la Confederació de Càritas Espanyola. Els membres de la Regional de Càritas Illes Balears han agraït a Joan Marí la seva dedicació i servei. El canvi de coordinador es durà a terme en el transcurs de la reunió del 17-18 d'octubre del Consell General de Càritas Espanyola. El Consell General és l'òrgan executiu de l'Assemblea General de Càritas Espanyola, dóna resposta tant a les necessitats de la Confederació en el seu conjunt, com a la conjuntura i marc de referència en el qual han de desenvolupar les seves activitats les Càritas Diocesanes.