EL BISBE SEBASTIà HA CONFIRMAT 46 PERSONES AQUEST PASSAT CAP DE SETMANA

Han rebut el sagrament joves del col·legi La Salle de Palma, de la parròquia de Nostra Senyora de la Lactància de s'Arenal, de la parròquia de santa Eulàlia i de Felanitx.
El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha confirmat 46 persones el passat cap de setmana. Divendres, 6 de novembre, reberen el sagrament de la confirmació 8 joves del col·legi La Salle de Palma a la parròquia de sant Bartomeu de Son Rapinya. Dissabte, 7 de novembre, es confirmaren 13 joves a la parròquia de Nostra Senyora de la Lactància de s'Arenal. El diumenge, 8 de novembre, 12 persones reberen el sagrament a la parròquia de santa Eulàlia de Palma i 13 nins i nines a la parròquia de sant Miquel de Felanitx.

El bisbe va reconèixer la tasca de les famílies en la transmissió de la fe cristiana: "La família és a primera comunitat, la primera Església, on es transmet i comparteix la fe cristiana. Vivim un moment estrany, i dins de les institucions educatives no s'ajuda a créixer en la fe. Sovint sentim a dir que ser cristià avui no està de moda. Jo crec que és allò més revolucionari: on sentim avui al món propostes de renovació social, política, econòmica, ecològica? Quin govern pensa en el bé comú i no en l'individual?"

També es referí a la fe en l'esperit sant i la força de Jesús que arriba a l'interior de cadascú a partir de la confirmació: "La confirmació és la continuació del baptisme, és la plenitud del baptisme, és un sagrament que ens ajuda a entendre una realitat que si no és des de la fe no la podem entendre. Com podem parlar de l'esperit sant si no el veiem, tocam o palpam? Necessitam creure en aquesta presència, que hi és, que la portam a dins. Els cristians ens hem de deixar guiar per aquest esperit que tenim des del baptisme i ens guia. Tenim la possibilitat de conèixer de quina manera Déu actua dins nosaltres, per això hi ha d'haver un acte de fe, ho hem de creure".

El bisbe Sebastià es dirigí als confirmants d'aquesta manera: "Avui rebreu una força interior que vos farà testimonis. Els altres podran descobrir un secret dins vosaltres que vos marca a l'hora de pensar, d'actuar, de fer les coses. Hi ha un entusiasme per viure com a cristians. Jesús quan es dirigeix als apòstols -així com també es dirigeix a vosaltres que formau part d'aquest grup- els diu: jo vos estim, tal com el Pare m'estima. Manteniu-vos amb l'amor que vos tenc. Que l'amor sigui el que vos uneixi, que vos mantengui".

"A més, Jesús ens llença un missatge ben clar: Estimau-vos els uns als altres, tal com jo vos he estimat. Existeix l'amor d'un mateix, que mira per a ell mateix i el seu interès. També existeix l'amor d'amistat, que un ha d'aconseguir i els altres l'han de donar. És un amor recíproc. I un altre tipus d'amor és l'amor d'aquell que estima a les persones que no l'estimen. Jesús estima d'aquesta manera: aquell que fins i tot és capaç de donar la vida per l'altre. Aquesta és la forma d'estimar que ens ha ensenyat Jesús. Ningú té un amor més gran que aquell que s'entrega i dona la vida pels altres. I finalment, Jesús ens diu: Vosaltres sou els meus amics. Els cristians tenim aquesta convicció i estam segurs perquè Jesús ens acompanya, i tots els que sou confirmats, rebeu encara més aquesta força", va concloure el Bisbe.