LES CARMELITES DEL SAGRAT COR DE JESúS S'ACOMIADEN DE MALLORCA AMB UNA MISSA D'ACCIó DE GRàCIES

Aquesta congregació ha estat present a l'illa durant gairebé setanta anys i fundà una residència per a persones majors
L'Església de Mallorca ha agraït la gran missió desenvolupada en la nostra diòcesi per les Germanes Carmelites del Sagrat Cor de Jesús durant gairebé setanta anys i que ara clouen la seva labor assistencial i evangelitzadora entre els majors perquè deixen l'illa de Mallorca. La congregació s'ha acomiadat de l'illa i de la diòcesi amb una celebració eucarística presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, el passat dissabte 2 de gener.

En una entranyable celebració, que ha comptat amb la presència de la superiora general de les Carmelites del Sagrat Cor de Jesús, la Rvdma. Mare María del Rosario González Domínguez, la nostra diòcesi ha acomiadat a les darreres germanes carmelites que queden a l'illa donant gràcies a Déu per tot el bé que les carmelites han fet durant tants d'anys als nostres majors.

A finals del segle XIX es va fundar a Palma la congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat, per Joaquima Conté Ribes. Tenien la Casa General al carrer del Bisbe, dins la demarcació parroquial de Sant Jaume, de Palma. Aquesta congregació diocesana, a instàncies de Mons. Joan Hervàs, aleshores bisbe de Mallorca, es va fusionar l'any 1951 amb la congregació de dret pontifici de les Germanes Carmelites del Sagrat Cor de Jesús, fundades a Màlaga l'any 1924 per la Serventa de Déu Mare Asunción Soler Gimeno (1882-1959).

Des d'aleshores les religioses carmelites s'han dedicat a cuidar els malalts, acollint a ca seva un grup de dones majors fins que, el 1977 transformaren la casa religiosa del carrer del Bisbe en residència per a persones grans, que ha perdurat fins l'any passat, quan la congregació decidí tancar la comunitat per destinar les darreres religioses a altres cases de la Península.