JORNADA FORMATIVA PER A LA MISSIó COMPARTIDA

Prop de 200 persones de 62 congregacions han participat de la trobada en línia organitzada per CONFER
Un total de 190 persones de 62 congregacions diferents van participar de la Jornada formativa per a la Missió Compartida en línia, organitzada per CONFER, el dissabte 13 de febrer. Amb el títol "Construint la casa comuna: Estructures per a la Missió Compartida", ha girat entorn de la reflexió sobre les estructures necessàries per avançar en el que és ja una realitat: la missió compartida en la vida dels instituts religiosos.

Moltes van ser les reflexions i el coneixement que es va posar en comú, destacant la idea que compartir la missió suposa fer-se corresponsable de la visió, des del fet d'adonar-nos que això suposa el naixement de noves estructures en la família carismàtica.

A més de la de la corresponsabilitat, es va arribar a les següents conclusions:

- La missió compartida és un procés en camí, un horitzó per a tots, que ja no suposa una càrrega, sinó un canvi de mentalitat.
- La missió compartida suposa cura, trobada, relacions. És discerniment i avançar, confiar i desitjar.
- La missió compartida necessita de decisió per mirar les coses amb ulls nous, perquè res és nostre ni ens pertany.
- La missió compartida genera noves estructures i relacions que creen vida i identitat; donen vida per a la vida que vivim.

Va ser una jornada plena de llum en l'intercanvi d'experiències i sabers, que dóna sabor i reforça aquest camí que ja estem caminant junts religiosos i laics.