Cerca a Agència Balèria
Cerca avançada >>
                

 
AGÈNCIA BALÈRIA
NOTÍCIA

__________________________________________________________________________
 
50 ANYS DE LA CORONACI DE SANTA MARIA LA MAJOR DINCA (1967 2017)
Inca, 15 de maig de 2017 08:30:00

La ciutat d'Inca es prepara per a la celebraci del 50 aniversari de la Coronaci de Santa Maria la Major, un esdeveniment cabdal a la histria del municipi i que molts ciutadans encara recorden.


La ciutat d'Inca es prepara per a la celebraci del 50 aniversari de la Coronaci de Santa Maria la Major, un esdeveniment cabdal a la histria del municipi i que molts ciutadans encara recorden.

Santa Maria la Major va ser coronada ara fa 50 anys, el 28 de maig de 1967. Lesdeveniment va omplir el camp nou del Constncia, tant les grades com el terreny de joc. Va ser coronada pel Cardenal Arcadio Larraona, que va venir de Roma, expressament, acompanyat pel Bisbe de llavors, Mons. Rafael lvarez Lara.

Aquesta imatge, marcada per l'estil del gtic francs, atribuda a mestre Pere Joan, qui treballava tamb en la faana del temple de Sant Miquel de Palma a la fi del segle XIV i comenament del XV, s una imatge de Maria, asseguda, amb un lliri a la m dreta i aguantant el nin Jess amb la m esquerra, vestida amb tnica vermella i mantell blau que li cobreix el cap i senyorialment li regalima, fent diferents plecs, fins al tal del peu dret.

Amb motiu daquesta commemoraci, des de la parrquia de Santa Maria la Major dInca shan organitzat tot un seguit dactes del 20 al 28 de maig, aix com una peregrinaci a Roma en el mes de novembre i una exposici fotogrfica de la festa de la Coronaci.

Dissabte, 20 de maig
20:15 h Preg a crrec de Mn. Pere Fiol i Tornila, i concert per l'Harpa.

Dimecres, 24 de maig
10:00 h Ofrena de flors a Santa Maria la Major per tots els nins i nines de 4t d'Educaci Primria.
20:30h al Centre Parroquial de Santa Maria la Major, conferncia a crrec de Mn. Teodor Suau i Puig, canonge de la Seu,: "La Corona de la Mare de Du, sentit espiritual actual".

Dijous, 25 de maig
19:30 h Festa del Sant Crist a l'esglsia de Santa Maria la Major. L'Escolania dels Blavets de Lluc participar a la celebraci i oferir un concert.

Divendres, 26 de maig
20:30 h Viglia de pregria amb joves

Dissabte, 27 de maig
20:00h Process amb Santa Maria la Major per totes les esglsies d'Inca, acompanyats de la Uni Musical Inquera, Agrupaci Musical Joventut d'Inca i Banda de cornetes i tambors de la Confraria del Sant Crist del Perd i la Bona Mort.

Diumenge, 28 de maig
12:00h Missa Solemne commemorant els 50 anys de la Coronaci Pontifcia. Presidir la celebraci Mons. Valent Misserachs Grau, Canonge de la Baslica de Santa Maria la Major de Roma.


 
            
 
 Imprimir Notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF | Comparteix
 
Deixa aqu el teu comentari
__________________________________________________________________________
 
29 de juny de 2017   18:05
 

SANT DEL DIA
Sants Pere i Pau apòstols, sant Sir, sant Cassi.

 
 

SUBSCRIU-TE!
Si vols accedir a totes les notícies, no dubtis a subscriure’t.

Vull subscriure’m >>

 

DONAR-ME DE BAIXA
Vull donar-me de baixa

Donar-me de baixa >>

 

SUGGERIMENTS
La teva opinió ens importa!
Envia’ns els teus suggeriments.


Enviar suggeriments >>

   Inici   |   Qui som?   |   Arxiu de notícies   |   Guia de la comunicació   |   Enllaços   

© Agència Balèria 2017