Cerca a Agència Balèria
Cerca avançada >>
                

 
AGÈNCIA BALÈRIA
NOTÍCIA

__________________________________________________________________________
 
AUGMENTA EL NOMBRE DE DECLARACIONS I EL PERCENTATGE A FAVOR DE L'ESGLSIA CATLICA A BALEARS
Madrid, 13 de març de 2017 10:11:00

El percentatge de declaracions a favor de l'Esglsia a Espanya s'incrementa fins a arribar al 34,93%.La Conferncia Episcopal Espanyola (CEE) presenta les dades de l'assignaci tributria registrats a favor de l'Esglsia catlica a la declaraci de la renda de 2016. Aquesta declaraci correspon als ingressos percebuts pels contribuents en 2015. Les dades facilitades per l'Agncia Tributria a nivell global indiquen que a Espanya s'ha incrementat lleugerament (0,3%) el nombre de declaracions presentades a la primavera de 2016 (IRPF 2015). D'altra banda la quota ntegra global declarada pels espanyols ha patit una disminuci del 2,2%.

Pel que fa a l'Esglsia Catlica, en nombres absoluts, es varen presentar 7.347.612 declaracions amb la X de l'Esglsia catlica, el que suposa un augment de 55.841 declaracions ms respecte a 2015 (un 0,8% d'increment). Aquest increment, per sobre de la pujada global de declaracions, eleva el percentatge de declaracions a favor de l'Esglsia a gaireb el 35% (34,93%). A Balears l'increment del % de declaracions s del 0,29%, passant del 29,83% el 2014 al 30,12% el 2015.

La quantitat assignada pels contribuents a favor de l'Esglsia s'ha situat en 249.160.000 d' al total del territori nacional, el que suposa 1,1 milions d'euros menys que la liquidaci provisional de l'any anterior. Aquesta disminuci s'explica en dues parts:

En el territori de l'Agncia tributria, sense incloure Hisendes forals, el 35,2% de declarants marquen la X, havent disminut l'import a 5,15 milions d' per la situaci econmica i la rebaixa fiscal.

Per contra, en les Hisendes forals basques s'ha produt un augment de 4 milions d' en la quantitat assignada. Aix es deu, d'una banda, a l'esmena del concepte de quota ntegra en la declaraci provisional, de la declaraci de l'any anterior; d'altra banda, es deu al fet que Guipscoa va tornar en aquest exercici al sistema vigent a tot Espanya de dues assignacions compatibles (Esglsia i fins socials).

Dades per comunitats autnomes
En 9 Comunitats autnomes s'ha produt un increment del nombre total de declaracions a favor de l'Esglsia catlica: Balears, Canries, Castella-la Manxa, Castella-Lle, Madrid, Mrcia, la Rioja, Comunitat Valenciana i Pas Basc.

En 8 comunitats autnomes s'ha produt un increment del percentatge de l'assignaci: Balears, Canries, Catalunya, Extremadura, Galcia, Madrid, Comunitat Valenciana, Pas Basc.

Per sobre del 50% d'assignaci a l'Esglsia catlica es troben quatre provncies: Ciudad Real (55,13%), Conca (51,14%), Jan (50,72%) i Badajoz (50,02%).

XTANTS que necessiten tant
L'Esglsia catlica segueix realitzant a Espanya un major esfor per donar a conixer la seva activitat al servei de la societat espanyola. El portal i l'oficina de transparncia de la CEE i la presentaci de la memria d'activitats de l'Esglsia al juny pretenen mostrar de forma clara i exhaustiva, a qu destina l'Esglsia els doblers que cada any rep dels contribuents que aix ho han decidit.

L'Esglsia Catlica vol agrair a tots aquells espanyols que contribueixen amb aquest gest de marcar la X i amb la resta de campanyes realitzades al llarg de l'any a sostenir la tasca religiosa, espiritual i social al servei de milions d'espanyols. Una missi que sorgeix de les vides entregades i la generositat suscitada en els qui han trobat la seva esperana en la missi de l'Esglsia.

Amb tot, encara s possible donar a conixer a ms persones la important aportaci que l'Esglsia fa a la societat espanyola, perqu puguin ser cada vegada ms els qui puguin sostenir l'activitat evangelitzadora, social i caritativa que realitza l'Esglsia.

Marcar la X de l'Esglsia catlica permet tamb, assenyalar conjuntament la d'"Altres fins socials" sense que el contribuent pagui ms en la seva declaraci ni li tornin menys.


 
            
 
 Imprimir Notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF | Comparteix
 
Deixa aqu el teu comentari
__________________________________________________________________________
 
27 de juny de 2017   05:42
 

SANT DEL DIA
Sant Ciril d'Alexandria, sant Zoil, sant Ariald.

 
 

SUBSCRIU-TE!
Si vols accedir a totes les notícies, no dubtis a subscriure’t.

Vull subscriure’m >>

 

DONAR-ME DE BAIXA
Vull donar-me de baixa

Donar-me de baixa >>

 

SUGGERIMENTS
La teva opinió ens importa!
Envia’ns els teus suggeriments.


Enviar suggeriments >>

   Inici   |   Qui som?   |   Arxiu de notícies   |   Guia de la comunicació   |   Enllaços   

© Agència Balèria 2017