Cerca a Agència Balèria
Cerca avançada >>
                

 
AGÈNCIA BALÈRIA
NOTÍCIA

__________________________________________________________________________
 
CRITAS ESPANYOLA LLANA UNA CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB VENEUELA
Palma, 08 de juny de 2017 13:34:00

Aquesta iniciativa s una resposta a la crida urgent de Critas Veneuela per distribuir ajuda de primera necessitat en deu estats del pas.Critas Espanyola ahir va decidir llanar una campanya de solidaritat amb Veneuela per respondre a la petici urgent de la Critas Nacional d'aquest pas per recaptar els 1,8 milions d'euros necessaris per finanar el repartiment d'ajuda d'emergncia en deu estats.

Ajuda urgent per 24.000 persones
El pla de resposta a la crisi humanitria d'accs a alimentaci i salut que acaba de posar a punt Critas Veneuela t com a objectiu prioritari garantir durant un any ajuda de primera necessitat de 24.000 persones en els estats de Caracas, Miranda, Lara, Trujillo, Barinas, Anzotegui, Zulia, Bolvar, Sucre i Vargas.

Els destinaris d'aquesta operaci seran infants menors de 5 anys, dones embarassades, persones de la tercera edat que viuen soles i famlies en situaci d'especial dependncia. La distribuci d'ajuda es realitzar a travs de la xarxa nacional de Critas Diocesanes i Parroquials.

Al llindar de la subsistncia
Critas Veneuela fa aquesta petici d'ajuda a totes les Critas de la xarxa internacional davant el progressiu deteriorament de les capacitats de subsistncia de les famlies ms vulnerables, acuitades per l'agreujament progressiu de l'escassetat de productes de primera necessitat, els nivells d'inflaci, el collapse del sistema de salut i el clima de violncia, que limita seriosament l'accs a aliments, atenci mdica o serveis bsics del govern.

Segons les dades aportades per la Critas nacional, el 82% dels veneolans viu actualment en la pobresa. La inflaci anual acumulada s de 700%, la ms alta del mn, i el FMI preveu un augment d'1.200% en el proper any. La inflaci alimentria reflectida pel programa d'alimentaci de l'Estat s de 833% en l'ltim any.

Aix mateix, la salut s'est deteriorant a causa d'una escassetat de productes farmacutics de ms de 85%. Per exemple, no s possible trobar 11 de 29 medicaments bsics per al tractament del cncer. S'est produint, a ms, una reemergncia de malalties que es pensava que havien estat eradicades, en particular el paludisme, la diftria i la tuberculosi. D'altra banda, el pas mant un deute de 6 mil milions de dlars en bns farmacutics, segons la Federaci Farmacutica de Veneuela.

Desnutrici i abandonament escolar
La desnutrici aguda en menors de 5 anys s'ha triplicat en menys de 2 anys i supera els llindars permissibles de severitat de l'OMS. En l'mbit educatiu, durant l'any 2017 l'aband escolar d'estudiants de primria s'ha incrementat en 45%. A les escoles de l'Esglsia catlica es reporta un increment del 20% d'aband. El 45% dels infants assenyalen que falten a l'escola perqu no tenen res per menjar.

Des del punt de vista alimentari, la Critas local alerta que els nivells de desnutrici aguda en menors de 5 anys aconsegueixen nivells de crisi humanitria, mentre que al darrer any es registra un augment en un ter de la mortalitat infantil i de 2/3 de la mortalitat materna, la qual cosa indica la severitat del collapse del sistema nacional de salut. Critas Veneuela assegura que el pas s'ha convertit en un estat fallit, sense garanties de serveis essencials per aconseguir benestar nutricional, salut, aigua, educaci i benestar general.

Solidaritat de Critas Espanyola
Critas Espanyola ha decidit posar a la disposici de Critas Veneuela, com a resposta inicial a la seva crida d'ajuda, una partida de 100.000 euros. Aix mateix, llana la campanya Critas amb Veneuela per canalitzar la solidaritat de la ciutadania espanyola amb la poblaci veneolana davant aquesta situaci d'emergncia.

COMPTES DE CRITAS DIOCESANA DE MALLORCA INDICANT VENEUELA
Telfon de donacions: 971 71 72 89- www.caritasmallorca.org
BMN Sa Nostra ES55 0487 2099 1620 0001 2803


 
            
 
 Imprimir Notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF | Comparteix
 
Deixa aqu el teu comentari
__________________________________________________________________________
 
27 de juny de 2017   05:45
 

SANT DEL DIA
Sant Ciril d'Alexandria, sant Zoil, sant Ariald.

 
 

SUBSCRIU-TE!
Si vols accedir a totes les notícies, no dubtis a subscriure’t.

Vull subscriure’m >>

 

DONAR-ME DE BAIXA
Vull donar-me de baixa

Donar-me de baixa >>

 

SUGGERIMENTS
La teva opinió ens importa!
Envia’ns els teus suggeriments.


Enviar suggeriments >>

   Inici   |   Qui som?   |   Arxiu de notícies   |   Guia de la comunicació   |   Enllaços   

© Agència Balèria 2017