Cerca a Agència Balèria
Cerca avançada >>
                

 
AGÈNCIA BALÈRIA
NOTÍCIA

__________________________________________________________________________
 
PARES I EDUCADORS REFLEXIONEN SOBRE L’AMORIS LAETITIA AL SEMINARI NOU
Palma, 14 de març de 2017 13:25:00

El teòleg i pedagog Óscar Alonso ajudà en la reflexió.L'encíclica del Papa Francesc, Amoris Laetitia, va ser objecte de debat el proper 11 de març al Seminari Nou, en una jornada formativa on hi participaren pares i mares, agents de pastoral i sacerdots. Sota el lema "Viu l'alegria d'estimar", el teòleg i pedagog Óscar Alonso va pronunciar la conferència "L'educació dels fills segons l'Amoris Laetitia”, un text, segons el ponent “contundent i dens”: “Moltes vegades ens sembla que l’exhortació parla de nosaltres mateixos, o de qualcú que coneixem”. Al llarg de la seva xerrada, va reflexionar sobre els desafiaments educatius del món actual i va proposar orientacions evangelitzadores per a les nostres esglésies domèstiques. Alonso va explicar com l’encíclica “no parla només de la família, sinó de l’alegria d’estimar, condició obligatòria a dins la família, però no només a dintre d’ella”.

Óscar Alonso és llicenciat en Teologia, en Pedagogia i en Filosofia i Lletres i actualment cursa estudis de Psicologia Clínica a la Universitat Complutense de Madrid. Ha exercit la professió d'educador des de l'any 1995. Des de fa anys col·labora amb diferents congregacions religioses en la formació d'Equips Directius, Equips de Titularitat i Gestió, Claustres i en la redacció dels seus Projectes Marc de Evangelització. Acompanya nombrosos centres escolars en la creació de materials de pastoral, a l'Escola de Pares i en la realització de Jornades de Reflexió.

En nou capítols i 264 pàgines, l'encíclica "Amoris Laetitia", l'alegria de l'amor, és l'exhortació amb la qual Papa Francesc tanca el recorregut de dos Sínodes dedicats a la família. El primer capítol ofereix un marc de cites bíbliques, el segon traça una visió sobre la situació, el tercer parla sobre la vocació de la família. Dos capítols, el quart i el cinquè, estan dedicats específicament al tema de l'amor conjugal. El sisè parla de les perspectives pastorals, el setè sobre l'educació dels fills. Finalment, el vuitè, conté les indicacions per a la integració dels divorciats que s'han tornat a casar.


 
            
 
 Imprimir Notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF | Comparteix
 
Deixa aquí el teu comentari
__________________________________________________________________________
 
28 de juny de 2017   21:13
 

SANT DEL DIA
Sant Ireneu de Lió, sant Pau I papa, sant Argimir.

 
 

SUBSCRIU-TE!
Si vols accedir a totes les notícies, no dubtis a subscriure’t.

Vull subscriure’m >>

 

DONAR-ME DE BAIXA
Vull donar-me de baixa

Donar-me de baixa >>

 

SUGGERIMENTS
La teva opinió ens importa!
Envia’ns els teus suggeriments.


Enviar suggeriments >>

   Inici   |   Qui som?   |   Arxiu de notícies   |   Guia de la comunicació   |   Enllaços   

© Agència Balèria 2017