Cerca a Agència Balèria
Cerca avançada >>
                

 
AGÈNCIA BALÈRIA
NOTÍCIA

__________________________________________________________________________
 
VIGLIA PASQUAL: LA GRAN NOTCIA DE LA RESURRECCI
Palma, 16 de abril de 2017 11:13:00

Mons. Sebasti Taltavull presideix la celebraci de la Viglia Pasqual a la Catedral de Mallorca.La celebraci de la Viglia Pasqual, en la nit del Dissabte Sant, s tal vegada la ms important de totes les celebracions cristianes, perqu commemora la resurrecci de Jesucrist. Tamb a la Catedral de Mallorca es compliren totes les simbologies daquesta rica celebraci, presidida pel Bisbe Administrador Apostlic de Mallorca, Mons. Sebasti Taltavull, acompanyat per nombrosos fidels i preveres.

La viglia sinici a lexterior, on sencn el ciri pasqual que illuminar al llarg de lany totes les celebracions eucarstiques. A ms, precedida per laclamaci del Preg pasqual com en la festa ms solemne de lany, i coronada pels cants joiosos del Glria i lAlleluia, la pregria de lEsglsia daquesta nit demana que la celebraci daquestes festes pasquals abrandin en nosaltres el desig de les coses del cel, perqu puguem arribar amb cor pur a la festa de la llum eterna. A partir daqu, coment Mons. Taltavull a la seva homilia, la Paraula de Du proclamada, escoltada i meditada, espera la nostra resposta i ens prepara per a viure intensament el goig de la Pasqua, avui i al llarg dels dies que la succeiran.

s el moment de la benedicci de laigua i la renovaci de les promeses baptismals, una renovaci daquell primer s pronunciat en el Baptisme, en paraules de Mons. Taltavull. Recollint el que el Papa Francesc diu sobre la resurrecci a lEvangelii Gaudium, record, a ms, que la resurrecci de Jess no s una cosa del passat: comporta una fora de vida que ha penetrat el mn, s una fora imparable. Aix i tot, no oblida que nhi ha molts qui sobstinen a no voler veure aquests brots de vida i es fixen noms en all que s negatiu i ttric i viuen com en un malson, tancant-se a tota esperana. Els falta certesa interior, aquella certesa que ens diu que Du pot actuar en qualsevol circumstncia, tamb enmig daparents fracassos. La festa de lEsglsia en aquesta nit pasqual, afegeix, pren ara una nova dimensi: no podem quedar-nos la notcia per a nosaltres sols. Lhem de comunicar. Una nova oportunitat per convertir-ho tot en una sincera acci de grcies.


 
            
 
 Imprimir Notícia |  Enviar a un amic |  Exportar a PDF | Comparteix
 
Deixa aqu el teu comentari
__________________________________________________________________________
 
28 de juny de 2017   21:18
 

SANT DEL DIA
Sant Ireneu de Lió, sant Pau I papa, sant Argimir.

 
 

SUBSCRIU-TE!
Si vols accedir a totes les notícies, no dubtis a subscriure’t.

Vull subscriure’m >>

 

DONAR-ME DE BAIXA
Vull donar-me de baixa

Donar-me de baixa >>

 

SUGGERIMENTS
La teva opinió ens importa!
Envia’ns els teus suggeriments.


Enviar suggeriments >>

   Inici   |   Qui som?   |   Arxiu de notícies   |   Guia de la comunicació   |   Enllaços   

© Agència Balèria 2017