ANTONI VADELL JA ÉS BISBE AUXILIAR DE BARCELONA


12 de setembre de 2017. 16:50h.

500 mallorquins es desplaçaren a Barcelona per assistir-hi.El mallorquí Antoni Vadell Ferrer ja és bisbe auxiliar de Barcelona. La basílica de la Sagrada Família va acollir aquest cap de setmana l'ordenació dels nous auxiliars de la ciutat, Sergi Gordo i Antoni Vadell, dos mesos i mig després que el papa Francesc anunciàs públicament els nous nomenaments per a l'Església de Barcelona, ​​amb els que s'eleva a tres el nombre de bisbes auxiliars a l'arxidiòcesi catalana.

500 mallorquins es desplaçaren a Barcelona per assistir-hi, procedents principalment de la comarca del Raiguer —on Vadell ha exercit la seva labor fins ara— i del seu poble nadiu, Llucmajor. També assistí a la celebració la delegada del Govern, Maria Salom; el president del Consell, Miquel Ensenyat i els batles d'Inca, Virgilio Moreno; de Mancor de la Vall, Guillem Villalonga; de Lloseta, Xema Muñoz; de Llucmajor, Bernadí Vives; de Biniamar, Esperanza Montiel i de Selva, Joan Sastre.

La celebració litúrgica va ser presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, ​​Juan José Omella, i va comptar amb la presència de 21 bisbes i 320 sacerdots i diaques, entre ells, el nunci del Papa a Espanya i Andorra, Renzo Fratini, el cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, ​​Lluís Martínez Sistach, i el cardenal i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez.

Durant l'homilia, el cardenal Omella va recordar als nous bisbes i a tots els feligresos que varen assistir a l'acte "alguna cosa fonamental per als cristians: tot és gràcia" i que ningú ha de "vanagloriar-se de res, ni tenir enveja, perquè Déu distribueix gratuïtament els seus dons entre els homes bé de tot el poble". L'arquebisbe metropolità de Barcelona també va relacionar els dos nomenaments amb el que diu l'Evangeli: "el Senyor va enviar als apòstols de dos en dos, donant-los poder sobre els esperits malignes" (Cf. MC 6,7), afegint amb paraules seves que , en aquesta part de l'Evangeli, veim que "Déu reuneix els seus apòstols en grup, en comunitat i els convida a treballar d'aquesta manera en comunió".

Finalment, va destacar la importància de servir i estimar amb alegria a la comunitat i va aconsellar als nous bisbes elegits pel Sant Pare a proclamar la Paraula de manera senzilla: "que les homilies siguin efectivament transmissió de la gràcia de Déu: senzilles, que tots les comprenguin i els ajudin a ser millors".


0 COMENTARIS