2.000 PERSONES ACOMPANYEN MONS. ANTONI VADELL EN LA SEVA PRIMERA MISSA A MALLORCA DESPRÉS DE LA SEVA ORDENACIÓ EPISCOPAL


18 de setembre de 2017. 13:56h.

Vadell va ser ordenat bisbe el passat 9 de setembre en una cerimònia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.Prop de 2.000 fidels ompliren la Seu de Mallorca per assistir a la missa d'acció de gràcies amb motiu de l'ordenació episcopal del mallorquí Antoni Vadell Ferrer. Vadell va ser ordenat bisbe el passat 9 de setembre en una cerimònia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, i en la qual també va rebre l'ordenació episcopal Sergi Gordo. El 19 de juny era nomenat bisbe titular d'Urci (Torre de Villaricos, Espanya) i auxiliar de Barcelona. Es converteix així en el bisbe més jove d'Espanya, i el primer prelat diocesà d'ençà de Mons. Miquel Moncadas, ordenat bisbe el 1968.

Es tractava de la primera eucaristia després de la seva ordenació episcopal celebrada a Mallorca, “la seva església d'origen, a qui ha servit amb dedicació i amor durant la seva etapa de sacerdoci”, afirmà Mons. Taltavull en les paraules de benvinguda. Destacà també “l'alegria”, present al lema episcopal d'ambdós bisbes auxiliars: “Cal reforçar l'ardor apostòlic i l'alegria evangèlica. Avui més que mai se'ns demana reconvertir aquesta alegria en capacitat missionera, aquella que renuncia a tot egoisme i tota autorreferencialitat per fer-se clau d'actuació cristiana”, continuà.

Per la seva banda, Mons. Vadell, en la seva homilia, i glossant les paraules del Magnificat, indicà la clau per interpretar la nostra vida cristiana: “Déu irromp a dins la seva vida i capgira els seus esquemes i la desborda de gràcia”. Així se'ns convida “a sortir del nostre redol, dels espais de seguretat per anar a compartir amb els germans la bona notícia de l'Evangeli”. Hem d'agrair que Déu miri “la petitesa de la seva Església de Mallorca, i la meva, per fer-hi meravelles. Només demana que ens fiem d'ell”.

Continuà: “La missió primera i potser la més important del bisbe és escoltar, sobretot en situacions de complexitat”. Convidà el presents a entrar en “la cultura del matís, del diàleg profund, per anar al fons de les situacions i les persones”.

El nou prelat no oblidà els 19 anys de vida de prevere en distintes comunitats, col·legis, Seminari, “experiències precioses sense estalviar dificultats”.


0 COMENTARIS