UN NOU CURS PER AL CETEM I L'ISUCIR


06 de octubre de 2017. 10:43h.

El Centre d'Estudis Teològics de Mallorca i l'Institut de Ciències Religioses inicià un nou curs amb una eucaristia i la tradicional lliçó inaugural.Amb una eucaristia votiva a l'Esperit Sant presidida per l'Administrador Apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, es donà per inaugurat el curs acadèmic del present any 2017-2018. La capella del Seminari Major, plena de gom a gom, fou el lloc escollit per a la celebració. Mons. Taltavull recordà la figura de Sant Francesc, precisament en el dia de la seva festa. A través d'unes paraules del papa Francesc, mostrà el Sant d'Assís com una persona que “podria ser per nosaltres un indicador de com ha de ser la nostra vida i el nostre treball”: “Crec que Francesc és l'exemple per excel·lència de la cura del que és feble i d'una ecologia integral, viscuda amb alegria i autenticitat… Era un místic i un pelegrí que vivia amb simplicitat i en una meravellosa harmonia amb Déu, amb els altres, amb la natura i amb ell mateix. Ell ens adverteix fins a quin punt són inseparables la preocupació per la natura, la justícia envers els pobres, el compromís amb la societat i la pau interior”.

El Centre d'Estudis Teològics de Mallorca (CETEM) i l'Institut Superior de Ciències Religioses (ISUCIR), amb la col·laboració del Seminari, organitzaren la missa i el posterior acte acadèmic. A ell assistí la majoria dels alumnes i una bona representació del professorat. Un any més es comptà amb la presència del rector de l'Ateneu Sant Pacià, Mn. Armand Puig.

Acabada la missa fou el moment de donar lectura a la lliçó inaugural que enguany corregué a càrrec del Dr. Heiner Süselbeck, amb el títol “Postulados para una comprensión de la Reforma”.


0 COMENTARIS