ELS PEREGRINS DE LA UNITAT DE PASTORAL CONCLOUEN LA SEVA ESTADA A ROMA AMB MOTIU DEL 50 ANIVERSARI DE LA CORONACIÓ DE SANTA MARIA LA MAJOR D'INCA


19 de octubre de 2017. 14:17h.

En els darrers dies han celebrat l'eucaristia a la basílica germana de Santa Maria Maggiore de Roma i han visitat les tombes dels patrons d'Inca.El centenar de peregrins de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu ha dedicat els darrers dies de la seva estada a Roma a visitar dos llocs emblemàtics per als inquers: la basílica de Santa Maria Maggiore i les tombes dels seus patrons, els sants Abdó i Senén. La basílica papal de Santa Maria Maggiore està agermanada des del passat mes de maig amb l'església parroquial de Santa Maria la Major d'Inca, una filiació que es va produir amb motiu del 50 aniversari de la coronació de la imatge de Santa Maria la Major d'Inca. Els peregrins de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu es varen reunir a la basílica romana per celebrar-hi l'eucaristia, que va presidir Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona i exrector de l'agrupació de parròquies de la Mare de Déu. Després de la celebració, i com a gest de comunió, hi hagué un intercanvi de regals entre les dues comunitats. Els peregrins mallorquins entregaren a Valentí Misserachs, canonge de Santa Maria Maggiore, una casulla blanca brodada amb punt mallorquí, confeccionada per dues cosidores del grup.

La peregrinació de la Unitat de Pastoral també va fer una aturada a l'església de San Marco, on descansen les restes dels dos patrons d'Inca, els sants Abdó i Senén. Allà varen ser rebuts pel rector i després que mossèn Pere Fiol recordàs la història i el martiri d'Abdó i Senén hi feren una pregària. Durant els cinc dies de peregrinació a Roma, els fidels de la Unitat de la Mare de Déu també varen poder pregar davant les tombes de Sant Pere i Sant Pau i varen assistir a l'audiència del dimecres amb el Papa Francesc a la plaça de Sant Pere, a més de visitar altres llocs emblemàtics de la ciutat. Els peregrins han tornat a Mallorca amb les paraules del Sant Pare ressonant en la memoria: “Esperau la vinguda del Senyor amb les làmpares enceses”, els va dir el Papa Francesc, convidant-los a mantenir-se vigilants per a la trobada amb el Senyor. Un encontre que el Papa va dir que seria “una abraçada, una alegria enorme” i per això els va convidar a viure amb esperança i no deixar-se endur pel pessimisme perquè en la vida “no hi ha cap nit tan llarga que pugui fer oblidar l'alegria de l'aurora”.


0 COMENTARIS