NOVES TROBALLES AL SEPULCRE DE RAMON LLULL


19 de octubre de 2017. 17:30h.

La primera fase de restauració del sepulcre ha posat al descobert policromies de les quals no es tenia constància fins ara.Avui matí s'ha presentat la primera fase de restauració del sepulcre de Ramon Llull, situat a la Basílica de Sant Francesc, i que ha posat al descobert policromies al monument de les quals no es tenia constància fins ara. El projecte és un dels cinc que s'han finançat a través de la línia de subvencions per a la conservació i restauració de béns culturals relacionats amb Ramon Llull del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

A la presentació hi han assistit Mn. Nadal Bernat, delegat general del Bisbat de Mallorca; Kika Coll, directora insular de Patrimoni i Llucia Bosch, restauradora, així com altres membres de l'equip de restauració que han participat en la intervenció.

Mn. Nadal Bernat ha valorat la sinèrgia creada entre ambdues institucions en bé del patrimoni de l'illa, perquè, com ha afirmat, "hem de conservar el nostre patrimoni no només per un pur instint comercial i per un turisme de qualitat, sinó perquè ens hem de sentir orgullosos de la nostra història, cultura i patrimoni". A més, pel que fa a l'Església, posa en valor els nostres avantpassats, "que han viscut amb un grau heroic el seguiment de Jesucrist fins arribar a la santedat com va ser Ramon Llull".

Amb una inversió de 15.000 euros, la restauració tenia com a objectiu identificar els mecanismos d'alteració que feien malbé el monument. S'han identificat nous factors singulars i s'ha duit una primera fase d'intervenció directa que, sumat als estudis previs, tenien com a objectiu la conservació de l'obra. S'han preses més de 40 mostres, processades al laboratori. Les intervencions directes s'han materialitzat en proves de solubilitat, neteja en sec i eliminació de cera.

S'ha pogut delimitar la construcció del monument i s'han observat parts inacabades del mateix. S'ha descobert, a més, una pàtina artificial aplicada voluntàriament, probablement per unificar el to que degué agafar la pedra de suport. Les traces de policromia, descobertes per primera vegada, s'han trobat a davall aquesta pàtina.


0 COMENTARIS