MALLORCA ACOLLIRÀ LA CLAUSURA DEL 4t CENTENARI DEL NAIXEMENT DE SANT ALONSO RODRÍGUEZ


30 de octubre de 2017. 08:50h.

Amb una solemne eucaristia presidida per l"administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, a la Catedral de Mallorca.Dimarts 31 d"octubre
Catedral de Mallorca
19 h

Demà dimarts 31 d"octubre es posarà punt i final als actes commemoratius del 400è aniversari del naixement de Sant Alonso Rodríguez amb una solemne eucaristia presidida per l"administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, a la Catedral de Mallorca.

Després dels actes celebrats els passats mesos d"abril i maig a la seva Segòvia natal, Palma acollirà la clausura d"un any que ha comptat amb diversos actes: Peregrinacions, celebracions, conferències, exposicions i exercicis espirituals s"han succeït al llarg d"aquests mesos de celebracions.

Sant Alonso Rodríguez
Alonso Rodríguez (Segòvia, 1532 - Palma, 1617) és el Patró dels Germans de la Companyia de Jesús. Va néixer i va viure a Segòvia, va iniciar estudis a Alcalá d'Henares, va ingressar a la Companyia a València i va viure i va morir a Monti-sion de Palma, i allà reposen les seves restes mortals, al costat d'altres records.

A la mort de la seva dona i fills, aquest comerciant arruïnat i fracassat, va decidir renovar la seva vida per complet. Va ingressar en la Companyia de Jesús als 39 anys i la seva principal tasca va ser la de ser porter al Col·legi Monti-sion de Palma. Model d'humilitat i de vida interior, es va esforçar per viure la presència de Déu constantment. La seva profunda sensibilitat i tracte espiritual, que feien que anàs corrents a obrir la porta amb el goig de rebre al mateix Déu, va fer que el cercassin per rebre consell i guia espiritual, des del més pobre fins al virrei o jesuïtes com sant Pere Claver, apòstol dels esclaus negres.

Per ordre dels seus superiors va escriure un tractat espiritual que avui ocupa tres gruixuts volums. En aquests escrits, així com a la seva vida exemplar, Alonso Rodríguez es mostra com un veritable místic que il·lumina, des d'una senzilla porteria, la missió de la Companyia universal.

Va morir amb fama de santedat i la seva vida ens segueix transmetent ensenyaments. Va ser declarat Venerable el 1626; el Gran i General Consell el va nomenar patró de la Ciutat de Palma i de l'Illa de Mallorca en 1632. El 1760, Climent XIII va decretar el grau heroic de les seves virtuts, però l'expulsió d'Espanya de l'ordre jesuïta (1767) i la posterior supressió (1773) en varen retardar la beatificació fins a 1825, pel papa Lleó XII, i la seva canonització fins al 15 de gener de 1888 pel papa Lleó XIII.


0 COMENTARIS