MIGUEL ÁNGEL TALLANTE GUANYA EL VII PREMI INTERNACIONAL DE MÚSICA SACRA FERNANDO RIELO


30 de octubre de 2017. 09:41h.

Amb l'obra "Ave Ioseph", per a cor i orquestra.Amb l'obra "Ave Ioseph", per a cor i orquestra, el músic espanyol Miguel Ángel Tallante va obtenir el passat 25 d'octubre el VII Premi Internacional de Música Sacra Fernando Rielo, en una cerimònia-concert celebrada a l'Església de Sant Josep, a Madrid. Hi varen intervenir la Camerata de l'Art i el cor Koiné Ensemble, dirigits pel mestre Ignacio Yepes.

Donada l'exigència del premi, en aquesta edició els compositors finalistes varen ser només dos: Miguel Ángel Tallante Pancorbo (1946, Madrid), amb l'obra del "Ave Ioseph" va resultar guanyadora del guardó, dotat amb 5.000 €; i Marcos Mato Collazo (1988, Santiago de Compostel·la), qui amb la seva obra "Déu vos salve, Josep" va obtenir una menció d'honor.

D'acord amb les bases del premi, les obres posen música el text "Ave Ioseph", oració composta per Fernando Rielo; la guanyadora, en la versió en castellà, i la finalista, en llatí. Les dues composicions estan escrites per a cor mixt i orquestra de cambra completa i són inèdites, de manera que la interpretació feta per la Camerata de l'Art i el cor Koiné Ensemble, dirigits pel mestre Ignacio Yepes, ha suposat la seva estrena mundial.

El Jurat ha estat compost per Ignacio Yepes, compositor i director d'orquestra, President; Ma Rosa Calvo-Manzano, catedràtica d'arpa i concertista; Alfredo Vicent, professor de la Universitat Autònoma de Madrid i concertista de guitarra; José Antonio Esteban Usano, compositor i professor del Conservatori Professional de Música de Conca; i Mª Victòria Rullan, directora de l'Aula de Música de la Fundació Fernando Rielo, Secretària del Jurat.

Per al creador del Premi, Fernando Rielo, "la música sacra és místic sentir de l'esperit humà que expressa la seva filial comunicació amb Déu, invocada en la més qualificada harmonia que pugui produir la tècnica comunicativa del llenguatge musical. El bon gust, síntesi de la veritat, bondat i bellesa, porta l'artista a fer confessió, per mitjà del talent o pràctica musical, de la seva mística unió amb Déu. La música sacra és, per aquesta causa, més enllà de tota llengua vernacla, veritable llenguatge universal."

Per això, el Premi Internacional de Música Sacra Fernando Rielo es proposa promoure la composició de noves obres que recullin la necessitat de valors transcendents que el món actual té.


0 COMENTARIS