"AMB SANT ALONSO DESCOBRIM LA SANTEDAT QUE DÉU ENS DEMANA"


02 de novembre de 2017. 12:36h.

Palma acollí la clausura de l'Any Sant Alonso Rodríguez.Amb una eucaristia a la Catedral de Mallorca presidida per l'administrador apostòlic de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, es posà punt i final als actes commemoratius del 400è aniversari del naixement de Sant Alonso Rodríguez. Un exemple, en paraules de Mons. Taltavull, "de persona feliç que ha trobat la plenitud de la seva vida, la seva felicitat, en Déu". I és que, en la vigília de la festa de Tots Sants, "celebrar la festa d'un sant ens obre a la contemplació de la presència i de l'acció de Déu en les persones". Amb Sant Alonso descobrim com Déu vol que participem de la seva santedat, ja que "des de l'inici de la nostra vida hi estam cridats".

La lectura de les Benaurances va trobar el seu ressò en el record de la vida de Sant Alonso Rodríguez, qui va trobar la força de l'amor del Senyor en una vida senzilla i humil: "Una humilitat que es va transformar en acolliment de les persones, bondat, bon tracte. A tothom que entrava per la porta hi veia Jesús".

Després dels actes celebrats els passats mesos d'abril i maig a la seva Segòvia natal, Palma acollí la clausura d'un any que ha comptat amb diversos actes: Peregrinacions, celebracions, conferències, exposicions i exercicis espirituals s'han succeït al llarg d'aquests mesos de celebracions.

Sant Alonso Rodríguez
Alonso Rodríguez (Segòvia, 1532 - Palma, 1617) és el Patró dels Germans de la Companyia de Jesús. Va néixer i va viure a Segòvia, va iniciar estudis a Alcalá d'Henares, va ingressar a la Companyia a València i va viure i va morir a Monti-sion de Palma, i allà reposen les seves restes mortals, al costat d'altres records.

A la mort de la seva dona i fills, aquest comerciant arruïnat i fracassat, va decidir renovar la seva vida per complet. Va ingressar en la Companyia de Jesús als 39 anys i la seva principal tasca va ser la de ser porter al Col·legi Monti-sion de Palma. Model d'humilitat i de vida interior, es va esforçar per viure la presència de Déu constantment. La seva profunda sensibilitat i tracte espiritual, que feien que anàs corrents a obrir la porta amb el goig de rebre al mateix Déu, va fer que el cercassin per rebre consell i guia espiritual, des del més pobre fins al virrei o jesuïtes com sant Pere Claver, apòstol dels esclaus negres.

Per ordre dels seus superiors va escriure un tractat espiritual que avui ocupa tres gruixuts volums. En aquests escrits, així com a la seva vida exemplar, Alonso Rodríguez es mostra com un veritable místic que il·lumina, des d'una senzilla porteria, la missió de la Companyia universal.

Va morir amb fama de santedat i la seva vida ens segueix transmetent ensenyaments. Va ser declarat Venerable el 1626; el Gran i General Consell el va nomenar patró de la Ciutat de Palma i de l'Illa de Mallorca en 1632. El 1760, Climent XIII va decretar el grau heroic de les seves virtuts, però l'expulsió d'Espanya de l'ordre jesuïta (1767) i la posterior supressió (1773) en varen retardar la beatificació fins a 1825, pel papa Lleó XII, i la seva canonització fins al 15 de gener de 1888 pel papa Lleó XIII.


0 COMENTARIS