POETES D'ARGENTINA, COLÒMBIA, EQUADOR, EL SALVADOR, ESPANYA I R. DOMINICANA OPTEN AL PREMI FERNANDO RIELO DE POESIA MÍSTICA


04 de desembre de 2017. 11:22h.

El guanyador/a es coneixerà l'11 de desembre a Roma.En la seva XXXVIIª edició han resultat finalistes del Premi Mundial Fernando Rielo de Poesia Mística 12 obres procedents d'Argentina, Colòmbia, Equador, El Salvador, Espanya i R. Dominicana, seleccionades d'entre 236 poemaris de 30 països. Els dotze poemaris, tots escrits en espanyol, optaran pel guardó el 11 de desembre a l'Ambaixada d'Espanya davant la Santa Seu.

Els poetes finalistes i les seves obres són:
Bocanegra, Antonio (Cadis, Espanya): Pon amor.
Calle, Leandro (Còrdova, Argentina), Hijo mayor.
Cevallos Rojas, Eliana (Quito, Equador), Donde se mecen suavemente las hojas
Galindo Steffens, Margarita Lutgarda (Barranquilla, Colòmbia), Al paso de tu vuelo.
González Huguet, Carmen (La Libertad, El Salvador), El alma herida.
Guerrero Collazos, Adela (Cali, Colòmbia): Mientras sigo tus pasos.
Martín de les Mulas Baeza, Antonio (Medellín, Colòmbia), Santa alegría.
Parada Turcios, Claudia Lorena. (Sant Salvador, El Salvador), Murmullo.
Sánchez Mayo, Fernando (Còrdova, Espanya), Una radiante eternidad.
Sánchez Robles, Miquel (Múrcia, Espanya), Toda esta sed de Dios que hay en las cosas.
Serrano Pedroche, Lucreci (Albacete, Espanya), Palabra.
Vargas García, Mikenia (República Dominicana), Remor sagrat.

El premi, per a obres inèdites tant en espanyol com en anglès, està dotat amb 7.000 euros i la publicació de l'obra. En la seva llarga trajectòria, ha estat fallat en fòrums com l'ONU; la UNESCO; el Senat francès i el Campidoglio romà. Igual que l'any passat, aquesta edició tindrà lloc a l'Ambaixada d'Espanya davant la Santa Seu, a l'emblemàtic Palazzo di Spagna. Cada any compta amb el suport d'un ampli Comitè d'Honor compost per acadèmics de la Llengua, de la Història i de les Ciències Morals i Polítiques, així com per escriptors, poetes, hispanistes i rectors universitaris.

La necessitat de la poesia en el món actual, i de la poesia mística en particular, la va expressar Fernando Rielo el 1985, en un discurs davant la UNESCO: "La poesia és forma d'una cultura que passa per una espiritualitat insubornable; privada d'aquest pas, no pot donar-nos el fruit de la pau. (...) La cultura és saviesa que eleva a sistema les intuïcions de la vida. El seu llenguatge, la poesia; el seu fruit, la pau."

La universalitat del fet místic i de la poesia mística li confereixen al premi un caràcter ecumènic. De fet, l'han obtingut tant poetes de diferents confessions cristianes -la majoria- com de credos no cristians, demostrant la capacitat de la poesia mística per unir les cultures i les religions.


0 COMENTARIS