UN NOU DIACA PER A L'ESGLÉSIA DE MALLORCA


11 de desembre de 2017. 18:24h.

Roger Fernández Balaguer va ser ordenat diaca permanent aquest passat diumenge 10 de desembre a Costitx.Roger Fernández Balaguer va ser ordenat diaca permanent aquest diumenge 10 de desembre en una celebració eucarística presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. Va ser a la parròquia de Costitx, i l'acompanyà multitud de preveres, familiars i feels, que ompliren el temple de gom a gom.

"Persones sensibles al plor dels altres", aquest és el desig expressat per Mons. Taltavull en la seva homilia seguint les lectures de l'eucaristia. Un missatge dirigit a tots els presents, i especialment a Mn. Roger, a qui va recordar el seu carisma al servei de tothom, i especialment dels més pobres.

Després de l'Evangeli, l'elegit es presentà davant el bisbe. Després de l'homilia arribava el moment de les promeses de l'escollit, en les quals manifestava davant el poble la seva voluntat d'acceptar aquest ministeri, tot prometent respecte i obediència al Bisbe. Amb la imposició de les mans i la pregària d'ordenació va culminar el ritus d'ordenació.

La figura del diaca permanent va ser instaurada pel Concili Vaticà II. A Mallorca els diaques són homes casats que, sota la direcció del bisbe, fan una tasca al servei de la caritat, l'Eucaristia i la Paraula. Realitzen alguns ministeris com casar, batiar o fer exèquies. Han tengut una intensa formació teològica i pastoral, i serveixen a diferents comunitats cristianes. Actualment 16 diaques exerceixen el seu ministeri a Mallorca, i un bon grapat es prepara per a l'ordenació.

Les vestidures litúrgiques pròpies del diaca són l'estola posada a la manera diaconal, és a dir, creuada en el cos i sobre aquesta la dalmàtica, vestidura tancada amb àmplies mànigues, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.


0 COMENTARIS