JOVES DE TOT MALLORCA PARTICIPEN D'UNA VIGÍLIA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS PRESIDIDA PEL BISBE


12 de desembre de 2017. 08:50h.

Es va celebrar a la parròquia de Lloseta per la festa de la Immaculada Concepció.Amb el Hashtag "Maria va dir #SÍ I TU? la Delegació de Pastoral Vocacional va convocar tots els joves de Mallorca a pregar per les vocacions durant la vigília de la Immaculada Concepció. La pregària va ser presidida pel Bisbe Sebastià Taltavull i es va celebrar a l'església parroquial de Lloseta. A l'entrada del temple s'hi va instal·lar un photocall amb un cartell del hashtag de fons, davant el qual es varen poder fotografiar els joves, per grups, per així poder identificar-se amb el lema de la pregària i poder compartir la imatge amb amics i coneguts.

Ja dins l'església es va iniciar la pregària amb una breu reflexió de Mn. Francesc Xavier Riutort, delegat diocesà de Pastoral Vocacional, qui va fer fixar la mirada dels joves en Maria. La Mare de Déu -els va dir- va custodiar la Paraula de Déu com a un tresor i va obrir les portes de la seva llibertat perquè el Fill de Déu habitàs en ella. I davant l'anunci de l'àngel no va dir "sí, ho faré", perquè se sentia dèbil, sinó que va respondre "que es faci en mi la teva voluntat", abandonant-se en mans de Déu. Tot seguit es llegí el fragment de l'Anunciació segons Sant Lluc, de l'Evangeli. I Mn. Bartomeu Villalonga plantejà als joves algunes preguntes per a la reflexió sobre com va viure Maria aquell moment i com pensaven ells que els parlava Déu en les seves pròpies vides i quina resposta li donaven a la missió que els encomanava cada dia el Senyor.

Durant prop de mitja hora els joves i adults que els acompanyaren en la vigília cercaren el diàleg amb el Senyor davant el Santíssim. El bisbe Sebastià Taltavull se sumà a la parròquia. Molts la seguiren de genolls. Durant diversos moments de la vigília l'oració anà acompanyada pels cants del grup Hakuna, com una forma més d'oració. Després es llegí el testimoni vocacional de Joan Pau II i de la Mare Teresa de Calcuta, dels textos que redactaren ells mateixos explicant com va ser la seva crida i com li donaren resposta.

La pregària finalitzà amb la intervenció del bisbe, qui va remarcar que Maria era tan humana com nosaltres, però que no es quedà amb el desconcert i el dubte que li generà la crida, que és un Misteri, sinó que va saber respondre a Déu. I afegí que de la mateixa manera que Déu parlà a Maria i li encomanà una missió, ens parla ara també a nosaltres. El Bisbe explicà que l'entrega al Senyor és possible per a aquells que han descobert que Déu els estima, que s'ha enamorat de la seva persona, com ho sabé veure Maria. I va convidar els joves a deixar-se acompanyar per la seva resposta valenta de fe. Com a continuació d'aquesta pregària, tot els joves que ho varen sol·licitar rebran durant tot l'Advent preguntes per a reflexionar sobre com s'actualitza la vocació de Maria en les seves vides.


0 COMENTARIS