JA A PALMA LA PEL·LÍCULA 'LA ISLA DE LOS MONJES'


23 de desembre de 2017. 16:39h.

El 21 de desembre s'estrena a Palma la pel·lícula La isla de los monjes a CineCiutat.El 21 de desembre s'estrena a Palma la pel·lícula La isla de los monjes a CineCiutat, una oportunitat per conèixer la història de vuit monjos als Països Baixos que es traslladen a un nou monestir.

Al monestir de Sion, als Països Baixos, des de fa segles viuen monjos cistercencs. L'edifici té espai per a 120 monjos, però el 2013 només hi viuen vuit. Un edifici tan gran els fa pensar en un canvi: cal mudar-se, començar de nou en un altre lloc i, amb sort, atraure nous homes per unir-se a la seva comunitat. D'aquesta manera va néixer la idea de tornar a l'illa al nord d'Holanda que porta el seu nom: Schiermonnikoog, que significa Illa dels Monjos Grisos. Però el canvi no és cosa senzilla. Aquests homes de pregària s'enfrontaven a disturbis interns i externs, dubtes i temors i a tot un món fora de la clausura que desconeixen (des d'anar al supermercat a comprar un bitllet d'autobús). Per poder recuperar el sentit hauran de respondre a les preguntes que van donar origen a la seva història i vocació: què fa que algú decideixi ser monjo? Per què estàs tu aquí?

La isla de los monjes, distribuïda per Bosco Films i dirigida per Anne Christine Girardot, ha guanyat diversos premis internacionals contant el procés d'aquesta decisió i el seu impacte emocional en ells mateixos i en l'entorn.


0 COMENTARIS