DOS NOUS DIAQUES SERAN ORDENATS AQUEST MES DE GENER A MALLORCA


04 de gener de 2018. 11:56h.

Es tracta de la passa prèvia abans de l'ordenació sacerdotal.Aquest mes de gener s'ordenaran a Mallorca dos nous diaques en el transcurs de sengles celebracions presidides pel bisbe de Mallorca de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. Ambdós culminen així, després de sis anys, la seva etapa formativa al Seminari Diocesà, i és la passa prèvia abans de l'ordenació sacerdotal.

Baltasar Morell Fuster, natural de Palma i de 33 anys, serà ordenat aquest dissabte 6 de gener a les 17:30 h a la Parròquia de Santa Maria la Major d'Inca. Actualment serveix a les parròquies d'Inca, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall, Selva i Caimari.

Per la seva banda, Danilo de Urzeda Pereira va néixer fa 24 anys a Brasil. Actualment serveix a les parròquies de Pollença i Port de Pollença i és formador del Seminari Menor. Serà ordenat el proper dissabte 13 de gener a les 11 h a la Parròquia de Pollença.

A partir d'ara, els nous diaques tendran algunes funcions noves: podran proclamar l'Evangeli i assistir l'Altar, administrar els sagraments del baptisme i del matrimoni, beneir i dur el viàtic als malalts. La seva tasca primordial és tot allò relacionat amb la caritat, a més d'animar les comunitats que se'ls confien. A la celebració també rebran els vestits propis del diaca, que són l'estola col·locada de manera diagonal —creuada en el cor des de l'espatlla esquerra i unida en el costat dret— i la dalmàtica, vestidura tancada amb mànigues amples, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.


0 COMENTARIS