BALTASAR MORELL VA SER ORDENAT DIACA AQUEST PASSAT DISSABTE


08 de gener de 2018. 16:48h.

El bisbe Sebastià va convidar el nou diaca a "ser un bon comunicador de la Paraula de Déu i un bon acompanyat dels processos de fe".Baltasar Morell Fuster, natural de Palma i de 33 anys, va ser ordenat aquest dissabte 6 de gener a la Parròquia de Santa Maria la Major d'Inca, en el transcurs d'una eucaristia presidida pel bisbe Sebastià Taltavull.

El nou diaca actualment serveix a les parròquies d'Inca, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall, Selva i Caimari. Aquest mes de gener s'ordenaran a Mallorca dos nous diaques en el transcurs de sengles celebracions presidides pel bisbe de Mallorca de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. Ambdós culminen així, després de sis anys, la seva etapa formativa al Seminari Diocesà, i és la passa prèvia abans de l'ordenació sacerdotal.

El bisbe Sebastià va subratllar la vocació universal del cristianisme, "que és fer saber que aquesta obertura no coneix fronteres, forma part del que som". A aquesta vocació és cridat el nou diaca, "i estàs destinat a predicar i, sobretot, a donar-ne testimoni, de l'Evangeli". En la seva homilia, a més, el va convidar "a ser un bon comunicador de la Paraula de Déu i un bon acompanyat dels processos de fe", i a conrar l'art d'acompanyar, "que vol dir saber escoltar, comprendre, discernir i estimar". Perquè, com afirmà, "el que rebem de Déu no ens ho quedam per a nosaltres, sinó que ho escampam".

A partir d'ara, el nou diaca tendrà algunes funcions noves: podrà proclamar l'Evangeli i assistir l'Altar, administrar els sagraments del baptisme i del matrimoni, beneir i dur el viàtic als malalts. La seva tasca primordial és tot allò relacionat amb la caritat, a més d'animar les comunitats que se'ls confien. A la celebració també rebrà els vestits propis del diaca, que són l'estola col·locada de manera diagonal —creuada en el cor des de l'espatlla esquerra i unida en el costat dret— i la dalmàtica, vestidura tancada amb mànigues amples, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.


0 COMENTARIS