BENEÏTS ELS RESTAURATS VITRALLS I ROSASSA DE LA PARRÒQUIA DE SANT BARTOMEU DE SÓLLER


15 de gener de 2018. 11:01h.

Els vitralls foren elaborats a principis del segle XX per Joan Rubió, de l'escola d'Antoni Gaudí.En el transcurs d'una missa presidida pel bisbe Sebastià Taltavull, es beneïren els vitralls restaurats de la parròquia de Sant Bartomeu de Sóller. Es posa punt i final així a una laboriosa restauració que ha durat mesos. Els vitralls i la rosassa, datats a principis del segle XX i obra de l'escola de Gaudí, patien un greu deteriorament.

Mons. Taltavull oferí una meditació sobre el simbolisme dels vitralls, que ha de ser paràbola del que són els cristians de Sóller: "Deixem passar la llum de Crist, no siguem vidres opacs", animà. També convidà a reflexionar sobre les persones de les quals se serveix Déu per fer-nos arribar la seva proximitat i amistat, "persones que, a través de la seva llum, ens toca la intel·ligència i sobretot el cor".

La restauració ha durat més de sis mesos i ha suposat una inversió de 120.000 €, seguint un procés laboriós, en tant que part d'una façana declarada Bé d'Interès Cultural. La parròquia de Sóller ja ha començat a organitzar actes especials per a sufragar les despeses de l'obra de rehabilitació.


0 COMENTARIS