BENEDICCIÓ DEL RETAULE DE SANT ANTONI ABAT DE LA PARRÒQUIA DE SENCELLES


15 de gener de 2018. 11:08h.

Es tracta d'una de les peces més emblemàtiques del patrimoni religiós senceller que podem datar entorn de 1582.En el marc de les festes dedicades al sant més popular de Mallorca, dissabte dia 13 de gener de 2018 el poble de Sencelles va festejar Sant Antoni Abat. El vespre, l'església parroquial de Sant Pere va acollir la missa en honor del mateix sant. Al final de la celebració es va beneir i presentar el retaule restaurat de Sant Antoni de Vianna. Tots els que s'hi feren presents s'acostaren fins al lloc on està situat i Mn. Joan Pons va procedir amb el ritual de benedicció.

Aquest retaule és una de les peces més emblemàtiques del patrimoni religiós senceller que podem datar entorn de 1582. És una obra treballada dins l'etapa de maduresa pictòrica de Mateu López, júnior, a on s'hi destria una clara col·laboració de Mateu López, sènior.

Una part de la restauració del retaule de Sant Antoni ha estat possible gràcies a un important ajut econòmic aportat per la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver, entitat sempre atenta a la conservació i salvaguarda del patrimoni de la Parròquia de Sencelles. L'altre part s'ha pogut costejar mercès a les aportacions que han fet un bon nombre de persones i famílies, de Sencelles i de fora de Sencelles, convertint-los en mecenes del nostre patrimoni artístic i en benefactors antonians. Al final de l'acte tots els col·laboradors han estat obsequiats amb un llibre editat per la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver, que recull un estudi històric del retaule signat per Jordi Llabrés i Sans.


0 COMENTARIS