DANILO DE URZEDA, UN NOU DIACA PER A L'ESGLÉSIA DE MALLORCA


15 de gener de 2018. 14:06h.

Mons. Taltavull va oferir tres expressions com a lema de treball per a l'exercici del diaconat: "Oferir amistat, servir amb humilitat i donar la vida per amor".Mallorca ja compta amb un nou diaca. El jove Danilo de Urzeda Pereira va ser ordenat el passat dissabte 13 de gener a la parròquia de Pollença, en el transcurs d'una celebració presidida pel bisbe de Mallorca de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. Culmina així, després de sis anys, la seva etapa formativa al Seminari Diocesà, i és la passa prèvia abans de l'ordenació sacerdotal.

A la celebració participaren nombrosos fidels i sacerdots, així com la família del nou diaca. A tots es va dirigir Mons. Taltavull en la seva homilia, on va ressaltar la importància del silenci en l'escolta de la Paraula de Déu, "perquè la Paraula pot transformar la nostra vida". En aquest sentit, va convidar Danilo a tenir la "humilitat de reconèixer que qui més necessita alimentar-se de la Paraula és qui la predica". Finalment, va oferir tres expressions com a lema de treball per a l'exercici del diaconat: "Oferir amistat, servir amb humilitat i donar la vida per amor".

Dos joves han estat ordenats diaques en aquest mes de gener, en el seu camí cap a l'ordenació sacerdotal: "Déu segueix parlant i cridant", continuà Taltavull: "No hi ha crisi de vocacions, perquè això voldria dir que Déu no crida. La crisi està en la resposta". Així, convidà les comunitats cristianes a crear un ambient favorable perquè aquesta resposta pugui ser acollida.

Danilo de Urzeda Pereira va néixer fa 24 anys a Brasil. Actualment serveix a les parròquies de Pollença i Port de Pollença i és formador del Seminari Menor. Serà ordenat aquest dissabte 13 de gener a les 11 h a la Parròquia de Pollença.

A partir d'ara, el nou diaca tendrà algunes funcions noves: podrà proclamar l'Evangeli i assistir l'Altar, administrar els sagraments del baptisme i del matrimoni, beneir i dur el viàtic als malalts. La seva tasca primordial és tot allò relacionat amb la caritat, a més d'animar les comunitats que se'ls confien. A la celebració també rebrà els vestits propis del diaca, que són l'estola col·locada de manera diagonal —creuada en el cor des de l'espatlla esquerra i unida en el costat dret— i la dalmàtica, vestidura tancada amb mànigues amples, utilitzada sobretot en les grans celebracions i solemnitats.


0 COMENTARIS