LA PARRÒQUIA DE SANTA CREU INAUGURA EL SEU GRAN ORGUE


06 de febrer de 2018. 08:50h.

La inauguració i benedicció tendrà lloc el proper 10 de febrer.



La parròquia de Santa Creu celebra amb tres grans concerts la benedicció i inauguració de l'orgue parroquial. L'acte central serà dissabte, 10 de febrer a les
19:45 h, quan Mons. Valentí Miserachs, Canonge, mestre de Capella i degà de la Basílica de Santa Maria la Major de Roma i president emèrit de l'Institut pontifici de música sacra beneirà l'instrument i s'escoltarà un concert a càrrec de Bernard Foccroulle, vingut de Bèlgica per a l'ocasió. Dissabte, 17 de febrer a les 19:45 h serà el torn del mallorquí Bartomeu Manresa. Finalment, dissabte 24 de febrer, també a les 19:45 h, el concert anirà a càrrec de Ludger Lohmann (Alemanya).

La Parròquia de Santa Creu, al llarg dels seus més de 600 anys d'història, ha acollit al seu interior distints orgues des del segle XVI fins al nostres dies. Han estat molts i distints els orgueners que hi han treballat: Joan Gaspar Roig II (s. XVI), Damià Caymari II (s. XVIII), Julià Munar (s. XIX-XX), Gerhard Grenzing (finals del s. XX), entre altres que no s'han pogut documentar oficialment.

Aquests instruments, tots amb característiques ben diferents segons les "modes" de les èpoques són el substrat de l'orgue que actualment es presenta, obra de l'orguener flamenc Wilfried Praet. El nou orgue de Santa Creu és un instrument de grans dimensions: els seus 3 teclats manuals (Cadireta, Orgue Major i Orgue de Dalt) i pedal de 30 notes, 45 registres i un total de 2.625 tubs i 30 campanes el converteixen en un dels majors orgues de Mallorca. L'acurada reforma que s'hi ha duit a terme fa que aquest instrument no sigui una simple obra més, sinó que el converteix en un instrument únic.


0 COMENTARIS