LA SECRETARIA DE COMUNICACIÓ DE LA SANTA SEU PRESENTA ALS DELEGATS DE MITJANS EL SEU NOU MODEL


07 de febrer de 2018. 11:03h.

Els responsables de comunicació de les diòcesis espanyoles es varen reunir la setmana passada a Roma per conèixer de primera mà la reforma dels mitjans vaticans.La Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social (CEMCS) va celebrar la seva Assemblea de delegats diocesans a Roma. La trobada va tenir lloc del 29 al 31 de gener amb el tema general, "La veritat us farà lliures (Jn 8, 32). Notícies falses i periodisme de pau".

El text de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que posa el focus en la proliferació de notícies falses, va marcar l'Assemblea de Delegats Diocesans, que va reunir durant tres dies a Roma a prop de 80 professionals de la comunicació de les diòcesis espanyoles i als prelats de la Comissió Episcopal de Mitjans, entre ells el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. En una de les sessions, el número dos de la nova Secretaria de Comunicació del Vaticà, l'argentí Lucio Adrián Ruiz, els va recordar que "en un context de desinformació i enfrontament, som anunciadors de l'esperança".

"Comunicació no és tecnologia, és kerigma", ha insistit, incidint que si les estructures comunicatives s'han d'adaptar a cada època és precisament per fer present l'Evangeli.

Aquesta trobada anual pretén que les delegacions comparteixin experiències i abordin projectes conjunts per al seu treball pastoral. Per això, es presenten diferents testimonis de projectes de comunicació de l'Església. Aquest any, a més, es va conèixer millor la tasca de la Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu, amb un nou model d'integració i gestió unitària. Els delegats de MCS, entre altres coses, varen visitar la Sala Stampa, de la mà de la sotsdirectora, Paloma García Ovejero, i varen participar en diferents sessions acadèmiques a la Pontifícia Universitat de la Santa Croce. També varen compartir tertúlia amb aquells que faciliten que la veu del papa arribi als espanyols: els corresponsals. Finalment, varen assistir a l'Audiència amb el Papa al Vaticà. En aquesta mateixa audiència, el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, va tenir oportunitat de saludar el papa Francesc, amb qui va mantenir una cordial conversa.


0 COMENTARIS