MANS UNIDES CONVOCA EL DIA DEL DEJUNI VOLUNTARI PELS 815 MILIONS DE PERSONES QUE PASSEN FAM


08 de febrer de 2018. 08:50h.

Mans Unides presenta la Campanya "Comparteix el que importa" a través d'esdeveniments a tot l'Estat. Prop de 30 missioners recorreran més de 53 ciutats.Mans Unides llança la seva campanya "Comparteix el que importa" que es desenvoluparà amb nombrosos esdeveniments a tot l'Estat, fins al diumenge 11 de febrer, dia en què se celebrarà la Jornada Estatal. Amb aquesta Campanya, l'ONG de desenvolupament de l'Església catòlica finalitza el Trienni de Lluita contra la Fam (2016-2018) en què Mans Unides està treballant per donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam al món. Amb aquest objectiu, el 2018, el treball de Mans Unides se centrarà en tres qüestions essencials i urgents que poden ajudar a acabar amb la pobresa i la fam al món: afavorir iniciatives que permetin l'accés als aliments per consum humà, i no per al benefici econòmic; impulsar sistemes de producció mediambientalment sostenibles i plantejar propostes que evitin la pèrdua i el malbaratament d'aliments.

Compartir en xarxes socials
Mans Unides demana que es comparteixi, també en xarxes socials, la realitat en què viuen centenars de milers de milions de persones en un món en què, en l'últim any, s'ha incrementat de 777 milions a 815 milions en un sol any el nombre de persones que passen fam i demana a la societat que se sumi a la lluita contra la fam, la pobresa i contra les estructures injustes que perpetuen aquesta situació (#ComparteLoQueImporta).

A més, la desnutrició cònica infantil afecta 155 milions d'infants menors de 5 anys i 15'3 milions de persones varen ser desplaçades a causa de les crisis alimentàries que van desencadenar els conflictes.

Aquest any la campanya posa el focus en la paraula "compartir" per cridar l'atenció sobre les xifres i els missatges que cada dia es comparteixen en xarxes socials. El nombre d'usuaris de xarxes socials supera els milers de milions a tot el món -per exemple, Facebook va superar els 2.061 milions el 2017 i WhatsApp ja és utilitzada per més de 1.300 milions de persones cada any. Per això, aquest any, Mans Unides recull en la seva imatge de Campanya la transformació d'un mòbil en una regadora: un símbol que l'organització utilitza perquè vegem que el que "compartim" té resultat.

A més, uns 30 missioners i experts en desenvolupament i lluita contra la pobresa recorreran aquests dies més 53 ciutats de l'Estat per compartir la seva experiència de lluita contra la fam a través de projectes de desenvolupament.

Dia del dejuni voluntari
Així mateix, el divendres 9 de febrer i com a gest de suport als gairebé 815 milions de persones que pateixen, cada dia, la fam al món, Mans Unides celebra el Dia del Dejuni Voluntari amb esdeveniments a tot l'Estat i proposa donar l'import del nostre menjar d'aquest dia als prop de 1.500 projectes de desenvolupament que realitza l'ONG a 58 països de tot el món.

El proper diumenge 11 de febrer a les parròquies de Mallorca se celebrarà la Jornada de Mans Unides amb una col·lecta única especial.


0 COMENTARIS