BRILLANT PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LA CONSTRUCCIÓ DEL TEMPLE DE SANTA MARIA LA MAJOR D'INCA"


09 de febrer de 2018. 19:07h.

Mons. Taltavull va elogiar la tasca de Gabriel Pieras.Dissabte passat dia 3 es va celebrar a la Parròquia de Santa Maria la Major, després de la missa vespertina la presentació oficial del llibre de Gabriel Pieras Salom, cronista oficial de la ciutat La construcció del temple de Santa Maria la Major d'Inca.

Al presbiteri es va col·locar la presidència de l'acte per a la presentació del llibre. En la mateixa es trobaven l'autor del llibre Gabriel Pieras; l'editor de l'obra Lleonard Muntaner; el rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Deú, Mn. Carles Seguí, el bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull; el batle d'Inca, Virgili Moreno i el Dr. Bartomeu Martínez Oliver, historiador de l'art. Un nombrós públic va seguir a l'interior del temple l'acte ja que era tot un esdeveniment cultural a la ciutat.

El llibre, sens dubte, és l'obra mestra de Gabriel Pieras, dins de la col·lecció "L'Arjau, n. 53" de l'Editorial Lleonard Muntaner, amb més de tres-centes pàgines. Hi podem contemplar totes les dades de la seva fundació des de l'any 1703 fins a l'any 1838.

Va començar l'acte amb unes paraules de l'editor Lleonard Muntaner, que va elogiar la tasca de Gabriel Pieras, que ja ha editat una sèrie de llibres en el seu editorial, igualment la tasca de l'Ajuntament d'Inca que fomenta la cultura. Per la seva banda, el Dr. Bartomeu Martínez va parlar de la personalitat de Gabriel Pieras, que coneix des de fa molts anys. La seva ingent tasca que ha duit a terme a la ciutat, l'amor de Gabriel Pieras a Inca i en aquest cas a Santa Maria la Major, fan que es pugui apreciar més la ciutat i l'obra.

L'autor del llibre Gabriel Pieras va recordar que l'any 1977, Mn. Joan Lliteras Miralles, rector de Santa Maria la Major, li va demanar l'encàrrec de l'arxiu municipal i fruit d'això són els nombrosos escrits al Setmanari Dijous i el present llibre.

El rector de la Unitat, Mn. Carles Seguí, agraí la tasca de l'Ajuntament d'Inca, Viva Hotels, de la Fundació Cultural Es Convent i Setmanari Dijous. El batle d'Inca, Virgili Moreno, va dir que era una satisfacció per a l'Ajuntament col·laborar en l'edició d'aquesta obra.

Va finalitzar els parlaments el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, qui va elogiar la tasca de Gabriel Pieras: "He llegit el llibre i és fruit del treball de recerca i amor cap a Santa Maria la Major. Amb la seva lectura he recordat les persones que varen construir el temple i els inquers que varen ajudar a la seva construcció."


0 COMENTARIS