INAUGURADA L'EMPRESA "EINES X INSERCIÓ"


22 de març de 2018. 17:00h.

Empresa que promou el treball social, un consum responsable i un destí ètic de la roba de segona mà.Inaugurada EINES x INSERCIÓ, l'Empresa d'Inserció entorn l'activitat tèxtil, de recollida, valorització i comercialització de roba de segona mà promoguda per Càritas Mallorca, i que té com eix principal que persones amb dificultats per accedir al món laboral puguin realitzar itineraris personalitzats a partir d'un contracte laboral d'inserció com a trànsit al treball ordinari.

L'acte ha tengut lloc aquest migdia a la pròpia seu de l'Empresa d'Inserció amb la presència de diferents autoritats com la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; la directora de l'IMAS, Margalida Puigserver; la directora general de Treball, Isabel Castro; el bisbe de Mallorca Mons. Sebastià Taltavull, antres altres autoritats així com representants del Projecte Comú Tèxtil de Càritas Espanyola. També han assistit diferents representants d'empreses col·laboradores amb Càritas Mallorca així como voluntaris i donants de l'entitat.

La generació d'ocupació social és un dels eixos de l'empresa d'Inserció que s'engloba dins el projecte d'Economia Social on es fomenta el consum responsable, la reutilització i el reciclatge, garantint un destí ètic de la roba i respectant el medi ambient en tot el procés de recuperació de la roba de segona mà.

L'Empresa d'Inserció va iniciar el seu camí fa 6 anys com taller de triatge. Durant aquest temps la recollida de roba va passar de 254 serveis de recollida el 2012 (encara no estaven instal·lats els contenidors vermells de Càritas), a un total de 8.760 recollides de roba el 2017, i que ha suposat 937 tones de roba aplegada per Càritas.

Tota la roba recollida tant de donacions que es fan a parròquies, col·legis i altres centres com als 140 contenidors distribuïts per tota Mallorca arriben a la nau, a EINES X INSERCIÓ . Aquesta roba es pesa, s'emmagatzema i s'envia a una empresa d'inserció promoguda per Càritas Barcelona de reciclatge i recuperació de roba. A continuació EINES X INSERCIÓ rep la roba seleccionada des de Barcelona per preparar-la, higienitzar-la i etiquetar-la, per posteriorment distribuir-la tant a persones que ho necessiten com a les botigues de Càritas per vendre-les.

Actualment EINES x INSERCIÓ té 5 persones amb contracte d'inserció a jornada completa que realitzen diferents tasques com xofer, ajudant de xofer, manteniment, mosso de magatzem i etiquetatge, d'acord amb el seu itinerari.

Amb l'objectiu de trobar una feina estable, els treballadors, que vénen derivats dels serveis socials, se'ls hi fa una pla de feina individual per millorar la seva formació, les seves habilitats laborals i la seva autoconfiança.

Cercant un equilibri entre sostenibilitat i transparència, els resultats econòmics d'EINES x INSERCIÓ es reinverteixen en la mateixa empresa per millorar el seu desenvolupament, i per fomentar l'ocupació digna a partir de la creació de llocs de feina.


0 COMENTARIS