MONS. SEBASTIÀ TALTAVULL: "LA CREU NO ÉS LA DARRERA PARAULA!"


24 de març de 2018. 12:45h.

La processó dels estendards de Palma culminà amb el pregó de Setmana Santa a càrrec del bisbe Sebastià Taltavull.La processó dels estendards pels carrers del centre de Palma donà inici a una setmana de manifestacions públiques de fe pels carrers de Palma. Des del Convent dels Caputxins fins a la Basílica de Sant Francesc els estendards de les 33 confraries que participaran en les processons recorregueren la plaça de l'Olivar, Sant Miquel, Plaça Major, Marquès del Palmer, Colom, Cort, Cadena, Pl. de Santa Eulàlia i Sant Francesc. A la Basílica de Sant Francesc es donà inici al pregó pronunciat per Mons. Sebastià Taltavull, qui posà al centre de la seva reflexió la creu i el nou llenguatge que hi inaugura: "La resposta al mal és l'amor", afirmà. També ajudà a meditar sobre la nostra actitud davant la injustícia, sobre la nostra pregària "feta protesta".

Assumint les paraules del papa Francesc, definí les confraries amb aquestes tres expressions: "Autenticitat evangèlica, sentit d'Església i ardor missioner". Així, valorà el fet que moltes persones manifestin, visquin i proclamin la seva fe cristiana sortint al carrer en aquests dies, "en un món accelerat i canviant, en una societat plural, democràtica, definida com a laica per a molta gent".

Convidà finalment els presents a viure dies de pregària però també de dir pública "què creim i en qui creim": "La fe es fa pública a través vostre", afirmà.

Després del pregó, la coral Son Dameto, dirigida per Francesc Bonnín i acompanyada a l'orgue per Arnau Reynés amenitzà l'acte amb cants del seu repertori.

El Divendres de Dolors o de Passió és el divendres anterior al Diumenge del Ram, comprès dins l'última setmana de la Quaresma.


0 COMENTARIS