LA FAMÍLIA FRANCISCANA DE MALLORCA CELEBRA LA SEVA TROBADA ANUAL EN UN AMBIENT D'AUTÈNTICA FRATERNITAT


27 de març de 2018. 14:17h.

El punt de trobada fou a Pina, bressol de la congregació franciscana de les Filles de la Misericòrdia.En un ambient d'autèntica fraternitat la família franciscana de Mallorca va celebrar el passat dissabte 24 de març a Pina el seu encontre anual. Un centenar de participants, tots germans i germanes del Sant d'Assis, representaven els frares i les monges del Tercer Orde Regular, els Framenors Observants, els Framenors Caputxins, les Filles de la Misericòrdia, els membres de les Joventuts Franciscanes (JUFRA) i els terciaris o components de l'Orde Franciscà Seglar. El moderador de tota la jornada fou Fra Jaume Puigserver, provincial dels frares del TOR.

La trobada es va iniciar a la capella del convent de Pina, primerament amb unes paraules de benvinguda per part de Sor Bàrbara Perelló, FFM, delegada a Balears de la congregació. Seguidament, una estona de pregària fou el preàmbul del dia intens que havia de ser. El Dr. Pere Fullana, amb una interessant conferència, va oferir un minuciós repàs a la presència franciscana a Mallorca, durant els segles de història de la nostra Església i a partir de les fraternitats del Primer, Segon i Tercer Orde que s'hi han establert aquí.

Seguidament el grup es va traslladar a l'església parroquial de Sant Cosme i Sant Damià, tan lligada amb les Franciscanes Filles de la Misericòrdia i amb el seus fundadors, els germans Ribas de Pina. Sor Margalida Oliver, FFM, féu una presentació d'aquests dos personatges que es convertiren en els autèntics precursors de la Misericòrdia a Mallorca i els va guiar en una visita, més cultural, al temple. Després, diverses intervencions demostraren que la família franciscana de Mallorca, amb totes les seves fraternitats, carismes diferents i un ample ventall d'activitats, és ben present a la nostra societat i ben atent a les necessitats que puguin sorgir. Prengueren la paraula Miquela Salas Cirer en representació dels membres de la JUFRA.

Fra Gil Parés, framenor caputxí, que va explicar l'experiència de la seva fraternitat en l'obra social del Pa de Sant Antoni, en l'acollida i la pastoral de la seva església situada en el centre neuràlgic de Palma (plaça d'Espanya) i en l'assistència d'un nodrida fraternitat de terciaris.

Posteriorment, Sor Magdalena Moragues, FFM, va presentar diversos de MISOL, ONG de la qual les Filles de la Misericòrdia són titulars i que, mitjançant els seus projectes de solidaritat al Tercer i Quart món, materialitzen el seu carisma de misericòrdia. En darrer lloc va explicar que animats per l'Esperit d'Assis, cada segon divendres de mes hi ha una estona de pregària compartida a la capella d'Antillón. Sor Magdalena Fiol, FFM, per concloure aquesta ronda d'intervencions, va exposar què és "Mater Misericordiae", un ambiciós i capdavanter projecte, amb dècades de rodatge, adreçat exclusivament a persones amb discapacitats intel·lectuals o diverses.


0 COMENTARIS