EL SANT CRIST DE PAGUERA TORNA A DESFILAR PELS CARRERS DE LA LOCALITAT


09 de abril de 2018. 11:37h.

És tradició que en el Diumenge de l'Àngel la parròquia celebri la festa del Sant Crist.Un any més, la localitat de Peguera va celebrar amb solemnitat la festa del Sant Crist, jornada que es repeteix des de 1938, quan la imatge va ser acompanyada des d'Andratx per un gran nombre de fidels. Mons. Sebastià Taltavull hi va presidir l'eucaristia, acompanyat per nombrosos fidels. Entre ells, un dels testimonis de la troballa del Sant Crist, allà per l'any 1936.

La història de la preuada imatge que presideix el temple es remunta a mitjans del segle XX. A finals de l'any 1936, en plena guerra civil espanyola, uns nins que jugaven en un lloc anomenat "Es Riuetó" varen trobar a l'interior d'una mata de joncs una imatge de Crist, cremada i mutilada. Els que vivien a Peguera, pocs en aquells temps, es varen commoure davant la troballa. Varen comprendre de seguida que aquella imatge pertanyia a alguna de les moltes esglésies que, al llarg del litoral del llevant de la Península, havien estat profanades i al tirar-la al mar, les onades l'haurien arrossegat fins a les platges de Peguera.

L'entusiasme que aquests esdeveniments varen provocar va fer que els fidels de Peguera pensassin a construir una capella i traslladar-hi el Sant Crist una vegada restaurat. I va ser per això que Guillermo Roca Waring va cedir un petit magatzem que tenia al carrer Eucaliptus que es va endreçar i es va habilitar com a capella. El dia 25 de juliol de 1937 es va beneir i es va celebrar allà per primera vegada l'Eucaristia. En aquesta Capella es va congregar la primera comunitat cristiana de Peguera que llavors pertanyia a la parròquia de la Mare de Déu del Carme de Capdellà.

En la seva homilia, el prelat va fer actual la història amb els esdeveniments que vivim diàriament: "Desgraciadament, trobar un cos mutilat a la Mediterrània, avui passa cada dia. Aquesta mar nostra és un veritable cementiri". Una autèntica paràbola de la situació actual, quan tantes persones arriben a les nostres ribes fugint de la guerra, la fam i la violència.

Al final de la celebració, el cor parroquial va interpretar el cant dels Goigs al Sant Crist, amb lletra de Gabriel Riera i música de Francisco Felguera. Des de 2010 la imatge surt al carrer cada diumenge de l'Àngel en un tron ​​construït per José Antonio Gil.


0 COMENTARIS