UNA EXPOSICIÓ A SANT ANTONIET REPASSA LES DARRERES RESTAURACIONS EN PATRIMONI RELIGIÓS PER PART DEL BISBAT I EL CONSELL DE MALLORCA


11 de abril de 2018. 14:26h.

L'exposició romandrà oberta del 10 d'abril al 17 de maig de 10:30 a 16:30 h a l'Església de Sant Antoniet.L'Església de Sant Antoniet de Palma acollirà fins al 17 de maig l'exposició "Restauram el patrimoni religiós", on es podrà visualitzar la tasca de conservació del patrimoni que el Taller de Restauració ha anat duent a terme al llarg de gairebé dues dècades.

A la inauguració, que va tenir lloc ahir, hi assistí el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i la comissària de l'exposició, Antònia Reig.

L'exposició "Restauram" pretén fer visible la important tasca i l'esforç que es fa des del Bisbat i el Consell de Mallorca en el manteniment i preservació del patrimoni religiós. Posar en valor l'art sacre de la nostra illa i mostrar l'activitat en matèria de conservació i restauració que s'està desenvolupant en aquests béns culturals són els objectius principals d'aquesta exposició. A través de diferents tipologies d'obres d'art, com pintures sobre tela, taules policromades, escultures, pintures murals i retaules, i de la seva metodologia de restauració, la mostra repassa les diferents intervencions realitzades al llarg dels darrers anys.

Gràcies al conveni entre el Consell i el Bisbat de Mallorca, ara ja fa gairebé dues dècades, es destinen subvencions anuals destinades a la cura i el manteniment del nombrós conjunt patrimonial religiós mallorquí. Aquesta tasca es veu implementada "des de la conscienciació per part dels ciutadans pel que fa al seu significat, i des de la difusió d'actuacions concretes i plans de conservació encaminats a mantenir els objectes d'interès cultural en condicions òptimes perquè tornin a lluir en tot l'esplendor", afirmà Antònia Reig en la seva exposició.

Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca, institució que té les competències de cura i difusió del patrimoni a l'illa, indicà que "el nostre deure és mantenir tot allò hem heretat al llarg dels segles dels nostres avantpassats, per passar-ho als qui ens vendran a darrere". Experiències com aquesta ajuden, segons Ensenyat, "a donar visibilitat de la gran riquesa patrimonial que tenim a Mallorca".

Mons. Taltavull, en la cloenda de l'acte, va tenir paraules d'agraïment a les institucions que han facilitat les restauracions i als qui han duit a terme la feina, "feina en miniatura, en molts moments": "Deixar les coses millor de com els hem trobades, és fer un bon servei a la societat", comentà. Les obres mostrades, recalcà, no són només art, sinó que duen un missatge: "Darrere la bellesa hi ha un missatge de fons, que en el cas de l'Església és el missatge de la història de la salvació".

L'exposició romandrà oberta del 10 d'abril al 17 de maig de 10:30 a 16:30 h.


0 COMENTARIS