LA PARRÒQUIA DE LLUCMAJOR S'OBRE AL PÚBLIC AMB VISITES ELS DIMECRES I DIVENDRES


02 de maig de 2018. 10:19h.

Cada divendres hi haurà un concert d'orgue obert al públic a l'església parroquial de Sant Miquel de Llucmajor.És una iniciativa del Consell Parroquial de la Comunitat de Cristians de Llucmajor, per a tots els públics. Cada divendres —que també coincideix amb el mercat de Llucmajor— tindrà lloc a l'església parroquial (Plaça Santa Catalina Tomàs) un concert d'orgue que durarà uns 30 minuts (d'11:30 h a 12 h).

Amb la mateixa iniciativa també s'obrirà l'església als turistes i residents els dimecres i divendres d'11 h a 13 h. Amb un donatiu de 2 € els visitants tindran la possibilitat de fer un recorregut per les capelles de l'església, baixar a la cripta de la màrtir Santa Càndida i pujar al cor per tenir unes vistes impressionats de tota la nau.

En referencia a l'orgue parroquial, aquest pertanyia a l'església de Santa Eulàlia de la Ciutat de Mallorca i el 1912 es traslladà a Llucmajor. L'havia construït el suís Ludwing Scherrer (1804). El disseny de la façana fou realitzat pel mossèn Miquel Salvà. El 1984 l'orgue fou restaurat per l'alemany Gerhard Grenzing.

L'organista serà Cristòfol Barros Vidal (1957). El 1971 ingressà a la Banda de Música de Llucmajor a on ha estat subdirector i director de la seva escola. El 1976 fou part de la Cobla de Sardanes de la Casa Catalana de Ciutat. És instrumentista, compositor i organista. Estudià música, harmonia i orgue. Ha realitzat diverses composicions tant per a banda de música, religioses, populars o per a piano. Entre aquestes podem destacar: els goigs de sor Maria dels Àngels, els de sant Llorenç de Selva, per a balls de figures de cavallets, l'obra «Caminant cap a la font» o els poemes musicats de Maria Antònia Salvà.


0 COMENTARIS