LA PLATJA DE PALMA JA DISPOSA D'UN CENTRE DE DISTRIBUCIÓ D'ALIMENTS A LA PORCIÚNCULA


02 de maig de 2018. 14:12h.

L'espai és una realitat gràcies a la cessió que ha fet la comunitat de la Porciúncula.Dia 16 de maig entrarà en funcionament un nou centre de distribució d'aliments (CDA) a la Platja de Palma ubicat a l'espai de la Porciúncula, la zona d'es Molí, situat a l'Av. Fray Joan Llabrés, 1. L'espai és una realitat gràcies a la cessió que ha fet la comunitat de la Porciúncula, i que s'inclou dins la xarxa d'aquests centres, 12 en total, de què disposa Càritas Mallorca per tot el territori, tant a Palma com a la Part Forana.

La importància per cobrir les necessitats bàsiques de famílies en situació de precarietat a s'Arenal, tant a l'àmbit de l'alimentació com d'higiene personal, ha fet necessària la implantació d'aquest espai d'atenció i de dignificació de les persones, que obrirà tots els dimecres horabaixa i serà atès per personal voluntari de Càritas.

Les persones que podran accedir aquest servei són derivades pel Grup d'Acció Social de Càritas de les parròquies o dels serveis socials municipals, després de passar una valoració de les seves necessitats a cobrir.

Les famílies tendran un nombre determinat de punts, segons els membres que conformen el nucli, i podran accedir a una senalla bàsica amb productes d'alimentació, d'higiene personal i de neteja de la llar. La persona titular podrà triar, d'acord amb els criteris que s'hagin determinat per part del centre de distribució d'aliments, aquells productes que més necessiti. Cada 15 dies se li proporcionarà la cistella i serà per un període màxim de 6 mesos. Posteriorment es farà una nova valoració de la situació de la persona o família per confirmar la continuïtat o anul·lació del servei.

Molts dels productes que ja omplen les prestatgeries del centre venen de les campanyes de recollida d'aliments que s'han fet per part del mateix col·legi de la Porciúncula i d'altres de la zona, com de les parròquies de la Platja de Palma.

El pare Pere Ribot, un dels impulsors del projecte, ha reconegut que la iniciativa vol ser també un espai de sensibilització per a famílies i alumnes del centre per tal d'implicar-los en la necessitat de ser solidaris i ser conscients de la realitat de moltes persones que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques.


0 COMENTARIS