COMMEMORACIÓ 150 ANIVERSARI DE LA MORT DEL MÚSIC MN. MIQUEL TORTELL I SIMÓ (1802-1868)


07 de maig de 2018. 16:58h.

Els actes començaren amb una visita a la casa natal del prevere.El passat diumenge 29 d'abril, Muro va viure una memorable jornada festiva, amb motiu del 150 aniversari de la mort del músic Mn. Miquel Tortell i Simó, organista de la Catedral de Mallorca durant 44 anys. Els actes començaren amb una visita a la casa natal del prevere. La comitiva, acompanyada pels xeremiers "Es Reguinyol", era encapçalada pel Sr. Bisbe i les autoritats locals. A l'església parroquial tingué lloc una solemne eucaristía presidida per Mons. Sebastià Taltavull, concelebrada pel rector de Muro, Mn. Pere Gerard Bestar i Muntaner i altres preveres; els càntics litúrgics anaren a càrrec de la Coral Miquel Tortell, dirigida per Guillem Grimalt, que interpretà l'Aubada i el Te Deum, les dues composicions més conegudes del genial compositor.

Al Sagrat de l'església, després d'unes paraules de presentació del regidor de cultura, Miquel Porquer, es va descobrir un admirable bust de bronze de Miquel Tortell, obra de l'artista Rafel Moreno i Brunet. Els parlaments del batle Martí Fornés i del Sr. Bisbe varen clausurar una celebració brillant i emotiva.

Al capvespre, a l'església parroquial, com a cloenda del XV Festival de Música Miquel Tortell, va tenir lloc un concert d'orgue, amb la Banda de música jove dirigida per Antoni Calvó i la participació de l'organista Arnau Reynés i Florit.


0 COMENTARIS