GUANYADORS DE LA IX EDICIÓ DEL FESTIVAL DE CLIPMETRATGES DE MANS UNIDES


08 de maig de 2018. 11:13h.

En aquesta edició, els estudiants han hagut de plasmar en un vídeo d'un minut la seva recepta per acabar amb la fam al món; una realitat que afecta més de 800 milions de persones.      El lliurament de premis de la Final Nacional de la Categoria Escoles de la IX edició del Festival de Clipmetratges que organitza Mans Unides, va començar puntualment a les 11:30 h del matí del 5 de maig al Cinema de la Premsa de Madrid. En aquesta ocasió, el festival de vídeos d'un minut, que des de fa nou anys convoca Mans Unides, ha tingut com a objectiu fer partícips als més joves de la solució a la fam al món.

Els estudiants de Primària, Secundària i Batxillerat de tot Espanya, conscienciats sobre aquesta situació, han gravat un total de 1.180 clipmetratges, dels quals 198 són fruit del treball d'alumnes de Primària i 982 corresponen als cursos de Secundària. Gairebé 1.200 receptes que conformen un menú del que es poden extreure molts ingredients per posar fi a la xacra de la fam.

Final inesperat
En una cuina d'allò més atrafegada, Fernando Martín i José Luis Real, periodistes de Cadena 100, han estat els encarregats de presentar, davant gairebé 400 comensals provinents de 20 escoles de tot Espanya, un menú compost per les millors receptes elaborades expressament per al concurs.

Al saló de casa, un nin juga una partida amb una "maquineta" sense ser conscient de les conseqüències que aquesta partida tindrà en la seva alimentació: "Maquinetes - Game Over" del col·legi Compañía de Maria - La enseñanza, de Santander (Cantàbria), aquest final de joc inesperat, s'ha alçat amb el Premi al Millor clipmetratge de la Categoria Escoles Primària amb un missatge que farà reflexionar a més d'un.

Per la seva banda, "La mala fam" el vídeo d'un minut de L'Escola "Thau" de Sant Cugat (Barcelona), ha estat mereixedor del Premi al Millor clipmetratge Categoria Escoles Secundària, que van rebre de mans de Guillermo García López, president del jurat. Durant poc més d'un minut, el vídeo ens presenta una angoixant persecució en la qual un assassí, silenciós i implacable, aguaita la seva víctima innocent... Podrà l'assassí complir el seu objectiu?

Un clàssic al Festival
L'Escola "Thau" de Sant Cugat s'ha convertit ja en tot un clàssic en aquest Festival de vídeos d'un minut amb el que Mans Unides pretén sensibilitzar els més joves a sobre una realitat que afecta milions de persones més enllà de les nostres fronteres . Els estudiants d'aquesta escola "tan cinematogràfica", varen rebre el segon premi en la VI edició i van repetir guardó l'any passat amb el seu vídeo #angelbrut "que, a més, va ser el clipmetratge més votat de la categoria Escoles de Secundària.

Els guanyadors, tant de Primària com de Secundària, gaudiran d'un campament de cinc dies, a l'aire lliure, amb tallers audiovisuals, dinàmiques relacionades amb la cooperació per al desenvolupament i altres activitats lúdiques, gràcies a la col·laboració del Santander.

Els assistents a la gala de la IX edició varen poder "tastar", també, algunes receptes de lluita contra la fam elaborades en alguns dels països en els quals treballa Mans Unides. Unes receptes que, en forma de projectes de desenvolupament al Senegal, Colòmbia i l'Índia, mostren com, amb iniciatives concretes i la col·laboració de tots, acabar contra la fam és possible.


0 COMENTARIS