L'ERMITA DE LLUBÍ S'OMPLE DE FIDELS EN UNA ENTRANYABLE CELEBRACIÓ


12 de juny de 2018. 08:50h.

En una jornada entre sol i pluja, foren centenars els qui celebraren l'eucaristia presidida pel bisbe Sebastià.Els feligresos de Llubí s'aplegaren el passat diumenge 10 de juny a l'ermita del municipi per celebrar la seva diada i posar punt i final les activitats parroquials d'aquest curs. En una jornada entre sol i pluja, foren centenars els qui celebraren l'eucaristia presidida pel bisbe Sebastià.

L'ermita del Sant Crist de la Salut i del Remei està situada a un quilòmetre del casc urbà, gairebé al límit amb Inca. Aquesta ermita va ser edificada l'any 1896 per iniciativa del prevere Antoni Cladera Fornés i beneïda el setembre del mateix any. Poc després de la construcció de l'ermita, l'edifici acollí una petita comunitat d'ermitans durant uns anys (1897-1900). A mitjan segle XX es reformà la cúpula i la sagristia es va convertir en cambril del Sant Crist.

Està sota l'advocació del Sant Crist de la Salut i del Remei, ben representat per una escultura de Lluís Galmés. En aquest oratori, també es venera la imatge de Nostra Senyora dels Àngels, que substitueix una verge sagrari d'un alt valor artístic que es destruí dins els anys 50.


0 COMENTARIS