PREMI AL PROJECTE SOSTENIBLE DEL COL·LEGI TONI REAL VICENS A PERÚ


13 de juny de 2018. 11:35h.

El CEI Toni Real Vicens atén 260 alumnes entre 3 i 18 anys procedents de famílies en situació d'extrema vulnerabilitat.El centre escolar Toni Real Vicens a Trujillo, que coordinen les Franciscanes Filles de la Misericòrdia a Perú a través de la seva obra social MISOL, ha rebut el primer Premi Projectes Ambientals Sostenibles. El guardó ho atorguen anualment les autoritats regionals de Trujillo, en concret la Unitat de Gestió Educativa Local, UGEL 02 L'Esperança, i a ell hi concorren les institucions de la regió.

El centre escolar compta amb el suport de diferents organitzacions i institucions, entre elles, Mallorca Missionera, des d'on a més, fa unes setmanes es va iniciar una campanya de recollida de fons a través de la venda d'uns agafadors de cuina.

La distinció s'ha atorgat pel complet projecte mediambiental que es desenvolupa en el col·legi i que inclou accions de diferent índole: des de la reutilització de les aigües grises, panell solar, biohort sostenible, elaboració de compostatge, així com la reducció i reutilització dels residus sòlids.

Es tracta d'un procés a llarg termini que està donant lloc a una profunda reflexió sobre els models de producció i consum dins de patrons sostenibles. L'ardu treball diari que suposa l'aplicació d'aquestes accions és tot un repte, més tenint en compte el context en el qual el centre es troba enclavat, al costat d'un dels abocadors a cel obert més grans del món, El Milagro.

El CEI Toni Real Vicens atén 260 alumnes entre 3 i 18 anys procedents de famílies en situació d'extrema vulnerabilitat els qui, a més de veure cobertes algunes de les seves necessitats bàsiques com l'alimentació, tenen accés a una educació que els proporciona perspectives de futur i una alternativa al treball a l'abocador.

En aquest centre, la formació acadèmica es complementa amb una altra en valors, sent la cura de l'ecologia i la presa de consciència sobre la necessitat de protegir el planeta, un dels fonamentals.

Les germanes Catalina Vallespir i Concepción García, representants de la titularitat són les principals impulsores d'aquesta iniciativa, pionera a la zona, que ara ha rebut un nou estímul gràcies al guardó atorgat.

A més de Mallorca Missionera, col·laboren amb el centre escolar les associacions Algaida Solidaria, "Imagina, una educació per a tots", la família Real Vicens, Fundació Barceló, ONG Voluntaris de Mallorca, Parròquia San Pablo de Palma, Fundació Bona Llum, Col·legi Juan de la Cierva i Fundació Reial Mallorca.


0 COMENTARIS