"FACEM DE L'ESGLÉSIA UNA FRATERNITAT, I DE LA NOSTRA SOCIETAT UN LLOC DE COMPROMÍS"


14 de juny de 2018. 19:14h.

La festivitat de Sant Antoni de Pàdua va tenir lloc, com cada any, dia 13 de juny, foren molts els fidels devots que s'acostaren a l'església dels Caputxins per a venerar-ne la imatge.La festivitat de Sant Antoni de Pàdua va tenir lloc, com cada any, dia 13 de juny, foren molts els fidels devots que s'acostaren a l'església dels Caputxins per a venerar-ne la imatge.

L'horabaixa fou el moment de la missa solemne, presidida pel bisbe Sebastià Taltavull, qui comentà com el Sant "integrà en la seva vida com a do de Déu allò que veu clarament: Que el gran perill del cristià és predicar i no practicar, creure i no viure d'acord a allò que ell creu". Arribar a ser "de la seva mateixa talla" és la nostra tasca diària, "fent així de l'Església una fraternitat i de la nostra societat un lloc de resposta, de compromís, on feim realitat allò que Jesús demana als seus seguidors: Ser sal que dona bon gust".

Un dels altres més tradicionals és la benedicció dels panets de Sant Antoni, que posteriorment es posaren a la venda en bosses, juntament amb ciris i estampes. Aquesta tradició deriva de l'ajuda als pobres, com a bon deixeble de Sant Francesc d'Assís.

El "Pa de Sant Antoni", l'obra solidària dels caputxins de Palma, nasqué amb la fundació del convent el segle XVII, i s'inspira en la sensibilitat social del sant franciscà, contemporani de sant Francesc. L'obra ha concretat aquesta ajuda als necessitats d'acord amb els diversos temps i circumstàncies: Des de la "Sopa del Pobre" fins a l'actual distribució de menjar. L' equip de voluntaris, uns setenta, amb els frares de la fraternitat, fan possible l'atenció a unes cinc-centes persones diàriament amb el "berenar", i tres-centes famílies setmanalment amb bosses de queviures.


0 COMENTARIS