EL SACERDOT MALLORQUÍ JAUME ALEMANY CREARÀ UN ALBERG DE PEREGRINS A BETANZOS (GALÍCIA)


14 de juny de 2018. 19:34h.

El seu equip de voluntaris s'encarregarà també d'obrir les esglésies del casc històric per als turistes.Jaume Alemany, capellà de la presó de Palma i rector de Mare de Déu de Montserrat, és un apassionat del Camí de Santiago. Ho ha fet en multitud d'ocasions, sempre acompanyant algun col·lectiu, especialment el dels presos, per als que considera que la ruta jacobea aporta «una finalitat terapèutica».

Jaume està a punt de fer una passa més per arrelar al nord-oest espanyol: prepara un nou alberg de pelegrins a Betanzos, ubicat en un edifici que l'Església va rehabilitar al costat del temple de Santa Maria, al cor del nucli històric.

«Hi ha molta hostaleria en el Camí per atendre pelegrins, i em sembla molt bé, però el que pretenem és retornar al pelegrinatge la seva essència primigènia, per això ho feim des del grup d'Acollida Cristiana en el Camí», explica Alemany. El projecte neix després de diverses converses i intercanvis d'informació amb el rector brigantí, Santiago Pérez, qui el va posar al corrent de l'existència del cèntric edifici perfectament rehabilitat però buit i sense ús.

L'establiment estarà atès pel seu equip de voluntaris. Es tracta d'un grup de matrimonis, jubilats majoritàriament, que s'aniran rotant temporalment (cada setmana o cada 15 dies) per atendre l'alberg. I a més, aquest sistema permetrà solucionar una de les lluites a la qual el rector de Betanzos no aconseguia donar solució: l'obertura de les esglésies per al públic tots els dies de la setmana. «Seran aquests mateixos voluntaris els qui s'ocupin també d'obrir algun dels temples perquè els puguin visitar els turistes i acudir a resar», assenyala Alemany.

Canonge honorari
El compromís de Jaume Alemany amb el Camí xacobeu i la col·laboració amb la diòcesi gallega va motivar que el propi arquebisbe, Julián Barrio, el nomenàs canonge honorari de la Catedral de Santiago aquest mateix any.


0 COMENTARIS