AQUEST DIUMENGE SERAN ORDENATS DOS NOUS PREVERES A MALLORCA


19 de juny de 2018. 08:50h.

Serà aquest diumenge 24 de juny a les 17 h a la Seu de Mallorca.El bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, presidirà la celebració de l'Eucaristia a la Seu, durant la qual seran ordenats preveres Baltasar Morell Fuster i Danilo de Urzeda Pereira. Serà aquest diumenge 24 de juny a les 17 h a la Seu de Mallorca.

Baltasar Morell Fuster, natural de Palma i de 34 anys, actualment serveix a la Unitat Pastoral de les parròquies d'Inca, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall, Selva i Caimari.

Danilo de Urzeda Pereira va néixer fa 25 anys a Brasil. Actualment serveix a les parròquies de Pollença i Port de Pollença i és formador del Seminari Menor.

Signes de la celebració
La cerimònia conté molts de símbols. En primer lloc es fa una crida a aquells que han de ser instituïts, pel seu nom, que ens recorda la crida de Crist als seus deixebles, seguida de la petició de l'Església de ser ordenat. Després de l'homilia s'acosten els futurs preveres i manifesten la seva promesa de celibat davant el bisbe, seguit de la manifestació de voluntat sobre la seva disposició de viure d'acord a l'Evangeli proclamat, a l'obediència i a la vida de servei i oració. Un altre gest simbòlic es produeix en les lletanies: els elegits es tomben a terra, signe de servei i de lliurament, mentre es van invocant els sants de l'Església.

El moment de l'ordenació té lloc amb la imposició de mans sobre els caps en silenci dels elegits, que estan agenollats davant el bisbe i se segueix amb la imposició de les vestidures litúrgiques pròpies. Els nous preveres rebran la patena i el calze. També, després de la imposició de les vestidures, són ungides pel bisbe les mans dels ordenats. Després d'aquesta unció el bisbe dóna l'abraçada de pau als ordenats, que comparteix també amb altres preveres o diaques, signe de pau i de comunió amb l'Església.


0 COMENTARIS