90 PERSONES HAN PARTICIPAT ALS CURSOS DE CASTELLÀ A LA PARRÒQUIA DE LA LACTÀNCIA DE S'ARENAL


20 de juny de 2018. 17:55h.

El projecte, que ja compleix 11 anys des de la seva posada en marxa, ha estat possible gràcies a la implicació de 10 voluntaris.D'octubre a juny, 90 persones d'origen africà, majoritàriament senegalesos, han passat pels cursos de castellà que s'han organitzat per part de Càritas Mallorca tots els dimarts matí a la Parròquia de la Lactància de s'Arenal.

El projecte, que ja compleix 11 anys des de la seva posada en marxa, ha estat possible gràcies a la implicació de 10 voluntaris que han impartit les classes de quatre nivells de castellà en funció dels coneixements lingüístics dels assistents.

La iniciativa ha estat també un espai d'integració, de trobada i de convivència de tots els participants amb l'organització de diferents activitats per conèixer els seus drets, de resoldre dubtes, de promoure iniciatives d'integració i d'igualtat i també per conèixer tradicions locals. Un espai d'acollida i d'enfortiment per a persones que arriben, moltes d'elles, en situació de vulnerabilitat.

Els participants dels cursos han recollit els diplomes d'assistència que els acredita un coneixement de castellà. Durant l'acte de lliurament de diplomes s'ha fet lectura del manifest en favor dels drets dels migrants en el dia del refugiat, aquest 20 de juny. En el manifest que ha difós Càritas es reclama un model humanitari de protecció, d'integració i de respecte dels drets humans de les persones en situació de mobilitat. Una aposta per les polítiques de pau i l'establiment de vies legals i segures d'accés als països de la Unió Europea.


0 COMENTARIS