"LA SANG ÉS EL PREU DEL NOSTRE RESCAT"


02 de juliol de 2018. 11:27h.

A l'església de l'Anunciació se celebrà la festa de la Preciosíssima Sang de Crist.Dia 1 de juliol se celebra una antiquíssima devoció present al Santuari de l'Anunciació de Palma, la Preciosíssima Sang de Crist. Feligresos i confrares es donaren cita per a l'Eucaristia presidida per Mons. Sebastià Taltavull, on la imatge del Crist de la Sang ocupava un lloc destacat a l'altar.

"La creu no és només obra dels seus contemporanis, sinó dels homes i dones de tots els temps, carregada injustament sobre les seves espatles i carregada fins al darrer moment", afirmà Mons. Taltavull a l'homilia. Una creu que carreguen noves víctimes innocents, i que pren nous rostres als nostres temps: "La injustícia, el terrorisme, l'avortament, l'especulació, el narcotràfic, la crítica negativa, la insolidaritat, tot tipus de violència i abús de poder". En aquest sentit, denuncià la situació de tants refugiats que toquen a les nostres fronteres, "a qui tancam les portes deixant-los que s'ofeguin a la mar amb la creu a damunt". I convidà finalment els presents a situar-se davant aquest misteri, el de la nostra redempció.

El Crist de la Sang roman en una de les darreres esglésies gòtiques construïdes a Palma a finals del segle XV. Donava servei a l'Hospital General i avui la coneixem com a església de l'Anunciació o de la Sang (denominació popular que denota la devoció al Sant Crist). El mestre que va dirigir la construcció va ser Amador, insigne picapedrer membre de la nissaga dels Creix. És un edifici espaiós de nau única, de gran amplada, amb capelles entre contraforts amb volta de creueria. A les claus de les voltes s'observen les armes de la ciutat i del propi Hospital, així com de la família dels Pacs de Cunilleres i de la família Tomàs, importants mecenes de l'obra.


0 COMENTARIS